Program de lucru la Serviciile publice de paşapoarte şi în minivacanţa de Sfânta Maria

Programul de lucru al Serviciilor publice de paşapoarte va fi modificat pentru a veni în sprijinul populaţiei, dar mai ales pentru prevenirea aglomeraţiei din ziua de miercuri, prima zi lucrătoare după minivacanţa de Sfânta Maria, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, Catela-Claudia Vasile.
Economica.net - vin, 11 aug. 2017, 13:59
Program de lucru la Serviciile publice de paşapoarte şi în minivacanţa de Sfânta Maria

Potrivit acesteia, Serviciile de paşapoarte din 12 judeţe şi municipiul Bucureşti vor lucra cu publicul luni, 14 august: Bacău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Teleorman şi Vaslui.

În judeţele Galaţi, Maramureş, Mureş şi Vaslui se va lucra cu publicul marţi, 15 august.

De altfel, în judeţele Bacău şi Galaţi se va lucra şi sâmbătă, 12 august, iar în Prahova şi Timiş – sâmbătă, 19 august, după cum a precizat şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte.

Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi temporare se depun la orice Serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, indiferent de domiciliul sau reşedinţa solicitantului documentului de călătorie. Cererile sunt generate în sistem informatic la momentul depunerii la ghişeu a tuturor documentelor necesare şi se prezintă solicitantului pentru verificarea datelor înscrise şi semnătură.

La obţinerea paşapoartelor temporare pentru minorii sub 14 ani nu este necesară prezenţa acestora, ci doar două foto color 35 x 45 mm.

Pentru a elimina cozile şi a reduce semnificativ timpul alocat operaţiunilor la ghişee, cei care doresc îşi pot face programare online pentru depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple.

Paşaportul simplu electronic se ridică de la serviciul public comunitar sau de la misiunea diplomatică/ oficiul consular al României în străinătate unde a fost depusă cererea ori, după caz, de la serviciul public comunitar sau de la misiunea diplomatică/ oficiul consular ale României în străinătate pentru care a optat solicitantul.

În funcţie de opţiunea solicitanţilor, paşaportul simplu electronic poate fi expediat, prin servicii de curierat, la domiciliul sau la reşedinţa titularului ori, după caz, la domiciliul sau la reşedinţa persoanei care a formulat cererea, cu suportarea de către aceştia a cheltuielilor de expediţie.

Taxele pentru eliberarea paşaportului se achită în numerar, la casieriile unităţilor Trezoreriei statului, prin mandat poştal (la orice oficiu poştal) sau online, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de către fiecare Instituţie a Prefectului. Cei care fac plata online vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a documentelor de care au nevoie, dovada plăţii generată la momentul efectuării tranzacţiei, fără certificarea de către bancă.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...