Protest la Ploieşti împotriva poluării; cetăţenii cer demisia ministrului Mediului

Aproximativ 200 de ploieşteni protestează, marţi după-amiază, în centrul oraşului împotriva poluării, ei cerând demisia ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, dar şi ca autorităţile să găsească soluţii pentru această problemă care reprezintă un 'pericol mortal'.
Economica.net - mar, 05 iun. 2018, 16:05
Protest la Ploieşti împotriva poluării; cetăţenii cer demisia ministrului Mediului

Manifestanţii, între care mulţi copii şi adolescenţi, afişează mesaje precum ‘Ploieşti=Auschwitz’, ‘Aşteptăm soluţii, nu răfuieli politice’, ‘Graţiela, dacă îţi pasă, pleacă acasă!’ şi au scandat ‘Aer curat, nu poluat’ şi ‘Ieşiţi din casă, dacă vă pasă’.

Unii dintre protestatari poartă măşti la gură pentru a sublinia faptul că, de multe ori, aerul din oraş este irespirabil.

De asemenea, una dintre participante a spus, în discursul susţinut, că ploieştenii sunt expuşi unui ‘pericol mortal’, că o treime din populaţia oraşului are probleme de sănătate din cauza poluării, dar şi că ‘un cocktail de gaze’ îi intoxică pe locuitori zi de zi.

Manifestanţii au aplaudat în momentul în care acestei acţiuni i s-a alăturat un grup de elevi cu bannere cu desene şi mesaje cu temă ecologistă precum ‘Autobuze vechi de 40 de ani. Domnilor aleşi, aţi uitat de ITP? Ploieştenii merită mai mult’, ‘Încotro pământul? Poluăm pământul, poluăm apele… poluăm totul în jurul nostru! Se pare că ce atinge omul strică! Am ajuns să ne poluăm propria viaţă. Ce mai rămâne?’, ‘Raport european: 23.000 de români mor anual din cauza poluării. Ploieşti – unul dintre cele mai poluate oraşe din ţară în condiţiile în care ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, este din… Ploieşti’, ‘Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume’.

La protest se află şi primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, care a spus că participă în calitate de cetăţean.

‘Eu nu cred că problema poluării este o problemă pe care să o rezolve doar primarul, sau doar Agenţia de Mediu, sau doar Garda de Mediu sau alţi factori implicaţi, ci trebuie o acţiune comună. Atât timp cât venim şi spunem că benzenul în municipiul Ploieşti nu reprezintă o problemă şi de la începutul anului în aproximativ 50 de zile nivelul maxim al benzenului a fost depăşit, cred că doamna ministru al Mediului nu conştientizează care este cu adevărat problema Ploieştiului, doamnă ministru care provine din municipiul Ploieşti. (…) Atât timp cât arătăm cu degetul de la unii la alţii, niciodată această problemă nu se va rezolva, pentru că aici nu vorbim doar despre poluarea pe care o produce traficul din municipiul Ploieşti, vorbim de poluarea pe care o avem şi de pe platformele industriale. (…) Pentru nimeni nu este un secret că municipiul Ploieşti este unul dintre municipiile poluate al ţării’, a declarat Dobre.

Te-ar mai putea interesa și
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția este de peste 100 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din ultimii......
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
 Evoluţia slabă a economiei germane provoacă îngrijorări în ţările vecine, din Elveţia şi până în Polonia, ...
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT ...