LIVE TEXT Protest la Universitate: Protestatarii au ajuns la Parlament

Mai multe grupuri de protestatari din ţară au ajuns sâmbătă la Bucureşti pentru a participa la protestul "România spune nu corupţiei. Toţi pentru justiţie", care a fost anunţat începând cu ora 18,00 în Piaţa Universităţii.
Economica.net - sâm, 20 ian. 2018, 11:45
LIVE TEXT Protest la Universitate: Protestatarii au ajuns la Parlament

UPDATE 9.30  Protestatarii au aprins, sâmbătă seara, în jurul orei 21,00, luminile de la telefoane în Piaţa Constituţiei şi scandează „Hoţii” şi „PSD, ciuma roşie”. De asemenea, manifestanţii au cântat şi imnul naţional, iar anterior acestui moment au fost cântate şi melodii patriotice. Piaţa este aproape plină de manifestanţi care scandează mesaje în special împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, protestatarii cer alegeri anticipate. Din recuzita lor fac parte steagurile tricolore, vuvuzelele, dar şi elemente inedite, cum ar fi un bucium sau un steag dacic. Mulţi dintre protestatari au lumini laser, iar pe o clădire din piaţă au fost proiectate mesaje anti-PSD şi anticorupţie. De precizat că traficul s-a reluat în condiţii normale între Piaţa Romană şi Piaţa Unirii, după ce coloana de manifestanţi a depăşit acest traseu, relatează Agerpres. 

UPDATE 8.40: Protestatarii se adună în Piaţa Constituţiei. Estimările privind numărul de protestatari variază între 30.000 (news.ro) şi 60.000 (digi24).

UPDATE 19.30: Protestatarii pleacă în coloană spre Parlament, via Piaţa Unirii.

UPDATE ORA 19.15: Numărul de protestatari rămâne constant. Nu au avut loc incidente deosebite.

UPDATE ORA 18.45: Numărul protestatarilor se apropie de 10.000. Se stabilizează.

UPDATE ORA 18.30: Numărul protestatarilor ajunge la aproximativ 5.000. Cordoanele de jandarmi au fost străpunse. Manifestanţii au ocupat Piaţa.

UPDATE ORA 18: La ora stabilită pentru începerea protestului, spre 1.000 de protestatari s-au srâns la Universitate. Circulaţia rutieră se desfăşoară normal.

 

În Capitală au ajuns şi clujenii care au pornit pe jos, în 10 ianuarie, într-un „Marş al speranţei”. Protestatarii, care au plecat în urmă cu zece zile din centrul oraşului Cluj-Napoca, au venit pe jos până la Bucureşti, ei parcurgând câte 40 de kilometri pe zi. Lor li s-au alăturat pe traseu mai multe persoane, scrie Agerpres.

Aceştia s-au oprit pentru câteva minute în faţa sediului ALDE, urmând să se oprească şi la sediul central al PSD de pe bulevardul Kiseleff. Protestatarii poartă pancarte cu mesajele: „#Rezist”, „#Corupţia ucide”, „#Vă vedem”, „#Next level”, „PSD = ciuma roşie”.

Marşul de la Cluj-Napoca la Bucureşti se desfăşoară sub deviza: „Marşul speranţei. Toţi pentru justiţie cu fiecare pas”.

Alte grupuri de protestatari din ţară au sosit sâmbătă la Bucureşti cu trenul, aceştia reunindu-se în Gara de Nord, unde au afişat de asemenea bannere şi pancarte cu mesaje împotriva corupţiei şi a coaliţiei de guvernare. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...