Proteste violente după summitul G7 din Sicilia

Mai multe sute de manifestanţi antiglobalizare au protestat sâmbătă după-amiază, sub înaltă securitate, la Giardini-Naxos, la poalele dealului Taormina din Sicilia, unde s-a încheiat summitul G7, relatează AFP, citat de News.ro. Russia Today afirmă că protestul a degenerat în violenţe.
Economica.net - sâm, 27 mai 2017, 18:15
Proteste violente după summitul G7 din Sicilia

Sursa foto: News.ro – Twitter

„Împotriva patronilor lumii, care impun şomajul, sărăcia şi mizeria”, scris pe un banner, în timp ce manifestanţii îşi exprimau diferitele revendicări, scrie News.ro.

“Ne aflăm aici pentru a contesta G7, ce reprezintă o lipsă de respect căreia îi cad victime femeile din toată lumea”, a declarat Donatella Anello, membră a unei grupări feministe ce denunţă reducerile bugetare impuse de preşedintele american Donald Trump pentru organizaţiile care apără avorturile în ţările din lumea a treia.

“Ne aflăm aici pentru a le spune mai-marilor lumii că problemele societăţii noastre nu sunt legate de migranţi, ci de faptul că li se permite acestor oameni să intre”, a spus Ivan Santangelo, purtător de cuvânt al unui grup de studenţi de la Napoli.

Oraşul a părut părăsit pe parcursul marşului: străzi goale, magazine închise, vitrine protejate cu plăci de lemn…Numeroase de maşini de poliţie au păzit străzile adiacente pentru a se asigura că manifestanţii nu se abat de la traseul stabilit, pe malul mării, împânzită de nave militare.

Potrivit RT, un grup de manifestanţi a ieşit la un moment dat din coloană şi s-a apropiat de un punct de control al poliţiei, scandând “Sicilia nu se teme”. Ei au atacat forţele de ordine, care i-au dispersat cu gaze lacrimogene.

Locuitorii din comuna Giardini-Naxos, forţele de ordine şi organizatorii s-au temut că printre protestatarii paşnici s-au infiltrat şi huligani, ca în trecut.

La summitul G8 din Liguria, din iulie 2001, s-au înregistrat trei zile de revolte, soldate cu moartea unui manifestant, Carlo Giulian, cu zeci de răniţi şi cu numeroase pagube.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...