Rafinăria Petromidia intră în revizie generală, în perioada 11 octombrie – 20 noiembrie 2015

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, va opri în perioada 11 octombrie - 20 noiembrie 2015 activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie, pentru desfăşurarea reviziei generale programate, a anunţat, vineri, compania.
Economica.net - vin, 09 oct. 2015, 18:05
Rafinăria Petromidia intră în revizie generală, în perioada 11 octombrie - 20 noiembrie 2015

Compania va asigura livrările de produse către clienţi din stocurile proprii şi de pe piaţa regională pe tot parcursul acestei perioade.

‘Revizia generală are loc o dată la 5 ani, în acord cu legislaţia în vigoare pentru funcţionarea unei rafinării, iar investiţia totală din acest an pentru revizia rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie se ridică la 77,5 milioane dolari. Revizia tehnică programată are scopul de a asigura un grad ridicat de siguranţă a echipamentelor aflate în funcţiune, la un cost scăzut de mentenanţă, precum şi îmbunătăţirea eficienţei instalaţiilor printr-o disponibilitate mecanică ridicată’, a declarat Yedil Utekov, directorul general al companiei Rompetrol Rafinare.

Lucrările sunt realizate şi coordonate de compania Rominserv, contractorul general al KMG International, dar şi de alte 44 de companii, fiind implicaţi în total 3.600 de angajaţi. Finalizarea lucrărilor de mentenanţă vizează atingerea unui grad de disponibilitate mecanică de 96,5%, după repunerea în funcţiune a instalaţiilor.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor şi atingerea obiectivului de zero accidente, companiile de pe platforma Petromidia au luat măsuri suplimentare de protecţia muncii şi instruirea tuturor subcontractorilor care îşi vor desfăşura activitatea pe platforma Petromidia în această perioadă, se arată în comunicatul Rompetrol Rafinare transmis AGERPRES.

Revizia generală vizează, totodată, mentenanţa corectivă şi preventivă completă a echipamentelor, inspecţia tehnică a utilajelor, acestea fiind necesare pentru menţinerea funcţionării rafinăriei la capacitatea ei nominală. Rafinăria Petromidia are o capacitate instalată de procesare de 14.000 tone pe zi, iar în 2014, a procesat o cantitate record de materie primă – 5,05 milioane tone materii prime. Rafinăria a funcţionat anul trecut la capacitate maximă şi nu a consemnat nicio oprire programată sau accidentală (365 de zile).

‘Creşterea volumelor de producţie a continuat în prima jumătate a anului 2015, când cantitatea de materii prime prelucrate la rafinăria Petromidia a fost mai mare cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut şi a atins nivelul de 2,6 milioane tone. Divizia de petrochimie a procesat în primul semestru din 2015 o cantitate mai mare cu 8,2% (91,6 mii de tone) comparativ cu cea realizată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Segmentul de petrochimie este unicul producător de polipropilenă din România’, se precizează în comunicat.

Rompetrol Rafinare a înregistrat un profit net consolidat în valoare de aproximativ 18 milioane de dolari în primul semestru al anului 2015, iar rezultatul operaţional consolidat (EBITDA) a consemnat, de asemenea, o evoluţie pozitivă, înregistrând valoarea de 56 milioane de dolari, nivel dublu comparativ cu S1 2014.

Rafinăria Petromidia este cea mai mare unitate de profil din ţară, iar performanţele au fost realizate în urma investiţiilor susţinute de KMG International şi unicul său acţionar, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, KazMunayGas, pentru creşterea capacităţii de prelucrare la peste 5 milioane tone anual, precum şi în modernizarea instalaţiilor industriale.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...