RAPORT: Circa 2.000 de turişti îşi vor petrece Revelionul în hotelurile de la mare, cu 10% mai mulţi ca anul trecut

Un număr de aproximativ 2.000 de turişti, cu peste 10% mai mulţi decât anul trecut, se vor caza şi îşi vor petrece Revelionul în hotelurile de la mare, unde pentru trei nopţi, plus masa festivă dintre ani, plătesc între 978 de lei şi 4.000 de lei pe o cameră, potrivit estimărilor Litoralulromanesc.ro, cea mai mare agenţie care trimite turişti români pe litoralul autohton, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 12 dec. 2017, 21:24
RAPORT: Circa 2.000 de turişti îşi vor petrece Revelionul în hotelurile de la mare, cu 10% mai mulţi ca anul trecut

„Cele mai scump hotel de Revelion de pe litoral, Iaki, a fost şi primul care a vândut toate locurile”, spun oficialii Litoralulromanesc.ro, într-un comunicat, citat de News.ro.

Aceştia afirmă că, în ultimii ani, a devenit din ce în ce mai evidentă tendinţa unei categorii de turişti români de a-şi cumpăra pachete de Revelion în hotelurile de la mare, care includ, în general, trei sau patru nopţi de cazare cu demipensiune sau pensiune completă, plus cină festivă în noaptea dintre ani.

„În acest an, 12 hoteluri au lansat la vânzare, încă din septembrie, pachete de Revelion care includ în jur de 2.500 de locuri în camere, plus cina festivă. Până acum s-au vândut 60% din aceste locuri, iar din estimările Litoralulromanesc.ro, de Revelion se vor caza în hotelurile de la mare în jur de 2.000 de turişti, cu 10% mai mulţi decât anul trecut”, se mai arată în comunicat.

De altfel, pentru Revelionul trecut, hotelierii de la mare scoseseră pe piaţă în jur de 2.200 de locuri.

Unele hoteluri sunt deja ocupate în totalitate, precum Iaki sau Mirage.

Cele mai ieftine camere sunt la un hotel de trei stele din Eforie Nord, de trei stele, 459 de lei pe cameră pentru un pachet de trei nopţi cu mic dejun, urmate de hoteluri din Mamaia, de patru stele, unde un pachet de trei nopţi cu pensiune completă, plus cină festivă de Revelion, costă 978 de lei.

Cel mai nou hotel de cinci stele de pe Litoral, Phoenicia Royal din Năvodari, a scos la vânzare pachete de trei nopţi, pensiune completă şi cină festivă cu 532 de euro pe cameră.

Cele mai scumpe pachete se găsesc la un hotel de patru stele din Venus – 2.725 de lei pentru patru nopţi de cazare all inclusive, în timp ce la un hotel de cinci stele în Mamaia preţul este de 3.060 de lei pe cameră, trei nopţi de cazare şi cină festivă.

„În această perioadă turiştii pot face plimbări pe faleza staţiunii Mamaia, în centrul vechi al Constanţei sau pe faleza Cazinoului din Constanţa. Pot alege să-şi petreacă timpul în spa-urile hotelurilor de pe litoral, cu masaje relaxante sau tratamente ce se regăsesc doar pe litoralul românesc. Serile pot fi petrecute în restaurantele hotelurilor care pregătesc spectacole şi seri tematice”, a declarat Ştefan Necula, director al portalului Litoralulromanesc.ro.

Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye din Constanţa, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare vânzător de vacanţe în staţiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări.

Litoralulromanesc.ro a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 15 milioane de euro (la Ministerul Finanţelor este raportat doar comisionul, de 6,170 milioane de lei, aşa cum se întâmplă în cazul multor agenţii de turism), iar prin intermediul agenţiei au ajuns anul trecut în staţiunile româneşti de la Marea Neagră peste 80.000 de turişti.

Portalul promovează peste 400 de structuri de cazare pe litoralul românesc.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...