Raportul privind situaţia Astra Asigurări a fost finalizat de administratorul special

KPMG Advisory, administratorul special al societăţii de asigurări Astra, a finalizat raportul privind planul de redresare al Astra SA şi l-a depus pe 25 martie 2014 la Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/ pentru analiză şi aprobare, a anunţat miercuri KMPG România.
Economica.net - mie, 26 mart. 2014, 10:35
Raportul privind situaţia Astra Asigurări a fost finalizat de administratorul special

‘În calitate de administrator special, KPMG s-a concentrat pe diagnosticarea situaţiei de fapt şi identificarea acţiunilor care trebuie avute în vedere pentru asigurarea continuităţii şi relansării activităţii companiei Astra a propus în acest sens Autorităţii de Supraveghere Financiară un Plan care cuprinde o serie de măsuri de natură prudenţială pe termen scurt şi mediu în scopul redresării financiare a societăţii. Aşteptăm ca ASF să îşi formuleze punctul de vedere asupra planului în cel mai scurt timp, urmând ca toate părţile implicate să contribuie la succesul implementării lui în perioada imediat următoare’, au afirmat reprezentanţii KPMG Advisory într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit KPMG Advisory, activitatea companiei Astra SA se desfăşoară în parametri normali. Autoritatea de Supraveghere Financiară a comunicat că Astra SA este obligată să onoreze toate solicitările care decurg din poliţele de asigurare, iar măsura redresării financiare prin administrator special este menită să contribuie la re-echilibrarea indicatorilor financiari ai societăţii de asigurare şi să asigure continuitatea afacerii.

Pe 18 februarie 2014, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială la compania Astra, cea mai mare societate de asigurări de pe piaţa românească. Decizia ASF a fost luată după analiza raportului de control la societatea Astra şi a unei note a Direcţiei de Supraveghere şi Stabilitate Financiară din cadrul ASF.

Autoritatea a numit ca administrator special la Astra compania de consultanţă financiară KPMG Advisory. Din calculele ASF, Astra va avea nevoie de o majorare de capital semnificativă, urmând ca administratorul special să stabilească suma necesară.

Astra are un portofoliu de aproape trei milioane de clienţi, din care 800.000 sunt asiguraţi RCA, iar 2,15 milioane deţin asigurări de locuinţe.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...