RCS&RDS a trecut pe pierdere în 2013. Datoriile au crescut

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori de comunicaţii din România, a înregistrat anul trecut afaceri de 476 de milioane de euro în creştere cu 3,5 procente faţă de anul 2012, când a înregistrat afaceri de 460 de milioane de euro, dar a trecut de  la profit net la pierdere potrivit cifrelor raportate la Ministerul de Finanţe.
Economica.net - lun, 09 iun. 2014, 13:55
RCS&RDS a trecut pe pierdere în 2013. Datoriile au crescut

Deşi cifra de afaceri a operatorului a crescut, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu câştigurile nete. Dacă în 2012 RCS&RDS avea un profit net 20 de milioane de euro, cu o cifră de afaceri asemânătoare cu cea din 2012 operatorul a înregistrat anul trecut o pierdere de 3.1 milioane de euro.

Datoriile RCS&RDS cresc într-un mod galopant de la 838 milioane de euro, în 2012, la 901 milioane de euro, iar dacă lucrurile vor continua la fel, mai ales că planurile companiei de extindere a reţelei 3G din acest an sunt destul de ambiţioase, acestea ar putea atinge 1 miliard de euro la finalul lui 2014.

Dacă în urmă cu 2 – 3 ani Romtelecom era cel mai mare angajator din domeniul telecomunicaţiilor, locul a fost luat de RCS&RDS care avea la finalul 2013 un număr de 9.374 de angajaţi în creştere faţă de 2012 când avea 8.845 de angajaţi.

RCS&RDS furnizează în acest moment servicii de internet fix, internet mobil, telefonie fixă, telefonie mobilă, televiziune digitală prin cablu, televiziune digitală prin satelit şi servicii de cloud.

Anul acesta a intrat în vigiare licenţa câştigată în urma licitaţiei ANCOM din 2012, iar compania vrea să instaleze până la finalul anului 500 de antene 3G în bandă de 900 de Mhz pe lângă reţeaua 3G existentă în bandă de 2100 Mhz.

În luna aprilie, RCS&RDS a încheiat un parteneriat de roaming naţional cu Vodafone România prin care utilizatorii de telefonie mobilă vor avea acces la servicii atunci când nu au acoperire Digi Mobil, dar se află în aria de acoperire Vodafone.

Pentru moment, clienţii au acces doar la servicii de voce în roaming naţional, urmând ca din luna iulie să se poată bucura şi de serviciile de date prin intermediul reţelei Vodafone.

Recent, operatorul a lansat o campanie agresivă de promovare a abonamentului Optim Nelimitat prin intermediul căruia utilizatorii au minute naţionale şi internaţionale nelimitate precum şi 5 GB de trafic la internet pentru 10 euro pe lună, iar pentru utilizatorii care deţin deja două servicii ale RCS&RDS preţul este redus la jumătate. 

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ faţă de 2022, când UE a raportat un deficit comercial de 436 miliarde......
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...