Ministerul Dezvoltării: 365.000 de copii vor beneficia de rechizite şcolare din fonduri europene

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (AM POAD) a lansat un ghid pentru un proiect în valoare de 6,75 milioane euro prin care vor fi oferite rechizite şcolare unui număr de aproximativ 365.000 copii defavorizaţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) remis, joi, AGERPRES.
Economica.net - joi, 24 aug. 2017, 08:26
Ministerul Dezvoltării: 365.000 de copii vor beneficia de rechizite şcolare din fonduri europene

Ministerul Dezvoltării a anunţat joi că 365.000 de copii fără posibilităţi materiale vor beneficia de rechizite şcolare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

De pachetul de rechizite, inclusiv ghiozdane, vor beneficia aproximativ 365.000 de preşcolari şi şcolari care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (AM POAD) din cadrul MDRAPFE a lansat Ghidul solicitantului ‘Acordarea de materiale şcolare pentru anul şcolar 2017/2018’ POAD, pentru un proiect în valoare de 6,75 milioane euro prin care vor fi oferite rechizite şcolare unui număr de aproximativ 365.000 de copii defavorizaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, pentru anul şcolar 2017 – 2018, se arată în comunicat.

POAD vine în completarea Programului Naţional de Rechizite Şcolare finanţat de la bugetul de stat şi derulat în fiecare an de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Proiectul vizează creşterea participării la cursuri a elevilor fără posibilităţi materiale şi prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii de către aceştia.

Ministerul Educaţiei Naţionale va implementa proiectul la nivel naţional, în parteneriat cu inspectoratele şcolare din întreaga ţară.

Cu fondurile din POAD, inspectoratele şcolare vor achiziţiona rechizite şcolare pentru copiii defavorizaţi din învăţământul primar şi gimnazial, precum şi materiale pentru copiii preşcolari, care vor fi folosite la activităţile din grădiniţe.

Măsura beneficiază de o alocare totală de 27 milioane euro pentru întreaga perioadă de programare, bani care pot fi folosiţi până în 2023. Din totalul alocării, 85% reprezintă sprijinul Uniunii Europene prin Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), iar 15% contribuţia naţională, se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Dezvoltării.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...