Record pe piaţa prefabricatelor din România: Ferrobeton a realizat cele mai lungi grinzi de pod pretensioante

Compania Ferrobeton România, parte a grupului irlandez CHR, care a preluat anul acesta fabricile Lafarge din România, a produs grinzi de pod pretensioante cu o lungime de 44 de metri, un nou record atins la nivel naţional.
Andrada Ghira - mar, 24 nov. 2015, 13:18
Record pe piaţa prefabricatelor din România: Ferrobeton a realizat cele mai lungi grinzi de pod pretensioante

Lucrul la producţia celor şapte grinzi de pod necesare pentru reabilitarea podului de la Dridu, judeţul Ialomiţa, a început săptămâna trecută şi vor fi livrate în curând. 

Lucrările de reabilitare la podul de la Dridu, închis timp de un an, au început anul acesta, iar câştigătorul licitaţiei este firma Strabenbau Logistic. Valorea totală a lucrărilor este de 2,8 milioane de lei. Din această sumă, valoarea celor şapte grinzi de pod pretensioate este de circa 100.000 – 110.000 de euro. 

Grinzile au o lungime de 44 de metri şi cântăresc 75 de tone. Printre cele mai lungi grinzi de pod realizate de Ferrobeton se numără cele de la proiectul Lugoj – 33 de metri, cu toroane deflectate, cele de la autostrada spre Constanţa – 36 de metri, cu totoane deflectate sau cele folosite la pasajul Mihai Bravu din Bucureşti, lung de 40 de metri. 

Compania, parte din grupul CRH, a mai participat la realizarea unor proiecte de anvergură. „Principalele proiecte realizate în 2015 au fost la fabrica Yazaki, un proiect dezvoltat de WDP la Brăila, extinderea centrului comercial City Park din Constanţa, hala de la ferma de porci de la Cotorca, judeţul Buzău, hala de producţie Dekomte din Parcul Industrial Ploieşti, unitatea Kaufland din Ferentari, dar şi grinzile record de la Dridu, judeţul Ialomiţa”, spune Alpár Kozma, directorul comercial al Ferrobeton România.

Ferrobeton a realizat pentru centrul comercial Mega Mall elemente tip zid de sprijin cu talpă în pantă pentru tunelul de la intrare. 

Ferrobeton activează în domeniul execuţiei de elemente din beton prefabricat şi precomprimat din 2008, când a intrat pe piaţa din România ca prte a grupului irlandez CRH Structural Concrete, cu o investiţie de 12 milioane de euro. Fabrica de la Ploieşti dsoune de tehnologii moderne de precomprimare, pe un teren de 17 hectare. Unitatea are o capacitate maximă de producţie de circa 2200 metri cubi/lună. Pentru acest an, volumul livrărilor preconizat este estimat la circa 15.000 de metri cubi. 

Pentru acest an, Kozma estimează o creştere de 24% a cifre de afaceri, de 7,2 milioane de euro. În prezent, cota de piaţă a companiei este de 6%. 

CITEŞTE ŞI Cu activele Lafarge, irlandezii de la CRH ajung cel mai mare jucător de pe piaţa materialelor de construcţii din România

Ce afaceri au avut anul trecut firmele deţinute de irlandezii de la CRH

Iralndezii de la CRH erau prezenţi pe piaţa românească prin producătorul de materiale de constructii Elpreco Craiova, cumpărat de la Broadhurst în 2007, dar şi prin Ferrobeton Romania, deţinută prin intermediul Ergon, controlată de CRH din 2004.

Afacerile Elpreco au fost de 21,43 milioane de euro, faţă de afacerile de 19,7 milioane de euro înregistrate în 2013. Totodată, comania a revenit pe profit după ce a mers doar pe pierderi din 2009: 38.000 de euro, faţă de pierderea de un milion de euro din 2013.

Chiar dacă Ferrobeton merge pe pierdere din 2006, anul trecut compania a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri la 5,87 milioane euro, de la 3,46 milioane euro în 2013. În ceea ce priveşte pierderile, acestea s-au redus de la un milion de euro, la 630.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...