Remus Vulpescu ar putea fi numit director general la Hidroelectrica – surse

Surse politice spun că Remus Vulpescu ar putea fi numit director general la Hidroelectrica.
Ionut Tudorica - joi, 08 iun. 2017, 12:02
Remus Vulpescu ar putea fi numit director general la Hidroelectrica - surse

„Guvernul se pregăteşte de remaniere, iar printre miniştrii care ar putea fi îndepărtaţi este şi Toma Petcu, de la Energie, membru ALDE. Acesta ar vrea să îl numească rapid pe Remus Vulpescu director general la Hidroelectrica, până ca ministerul să fie preluat de PSD”, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse politice.

Contactat de ECONOMICA.NET, Remus Vulpescu a spus că nu i s-a propus postul.

Vulpescu este în prezent consilier personal al ministrului Toma Petcu. El a fost membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA.

Vulpescu este în prezent director al producătorului de componente pentru industria aeronautică Romaero Băneasa, companie aflată în subordinea Ministerului Economiei. El a fost totodata şi preşedinte al consiliului de administratie al Hidroelectrica, iar in vara lui 2012 semna pentru intrarea în insolvenţă a companiei.

Cea mai cunoscută funcţie a lui Vulpescu a fost cea de preşedinte al OPSPI, iar în mandatul său a avut loc controversata încercare de privatizare a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. La acea data omul de televiziune Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru cumpărarea combinatului, dar aceasta a eşuat pentru că nu a putut face dovada că are şi banii necesari pentru plata acţiunilor.

Anterior, Vulpescu a fost şef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta.

Recent, Vulpescu a mai ocupat şi funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare Constanţa (unde statul este actionar), a mai fost membru în Consiliul de Administraţie al Transgaz şi director al producătorului de echipamente energetice Vulcan Bucureşti, companie deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, dar intrată ulterior în insolvenţă şi administrate de firma EuroInsol, a cunoscutului Remus Borza.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România. Compania a înregistrat anul trecut un profit brut estimat de 1,5 miliarde lei, nivel record.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Un procent de 71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, beneficii extra angajaţilor......
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Compania Farmec anunță că a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 358 de milioane de lei (peste 71 de milioane ...
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat ...
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...