Renault va produce vehicule utilitare în China în parteneriat cu Brilliance Auto

Grupul auto francez Renault şi omologul chinez Brilliance China Automotive Holdings Ltd au anunţat vineri înfiinţarea unei societăţi mixte, care va concepe şi produce vehicule utilitare (LCV) în China, cu obiectivul de a ajunge să vândă anual 150.000 de astfel de unităţi în 2022, informează AFP.
Economica.net - vin, 15 dec. 2017, 13:06
Renault va produce vehicule utilitare în China în parteneriat cu Brilliance Auto

Noua societate mixtă, denumită Renault-Brilliance-Jinbei Automotive Co, va avea operaţiunile de producţie la Shenyang, capitala provinciei Liaoning, şi urmează să asambleze vehicule utilitare sub mărcile Renault, Jinbei şi Huasong.

‘Vedem China drept cea mai mare piaţă auto mondială, dar şi drept locul unde se definesc tendinţele din sectorul auto’, a declarat directorul general de la Renault, Carlos Ghosn.

Producătorii auto străini nu pot construi direct vehicule în China, fiind obligaţi să înfiinţeze companii mixte împreună cu partenerii locali.

Pentru a înfiinţa noul său joint-venture, Renault va achiziţiona o participaţie de 49% la Shenyang Brilliance Jinbei Automobile Co (SBJ), actuala divizie de vehicule utilitare a Brilliance. Ulterior, SBJ va fi restructurată într-o societate mixtă la care 51% dintre acţiuni vor fi deţinute de Brilliance China şi 49% de Renault.

Renault are deja o societate mixtă cu producătorul chinez Dongfeng pentru autoturisme. Cele două companii au anunţat, de asemenea, la finele lunii august, înfiinţarea unui joint-venture în domeniul vehiculelor electrice.

Acordul anunţat vineri marchează o nouă etapă în ambiţiile grupului francez în China, o piaţă pe care intenţionează să-şi dubleze vânzările în acest an comparativ cu 2016, până la 70.000 de unităţi. Chiar şi aşa, este vorba de o picătură de apă comparativ cu cele 25 de milioane de vehicule vândute anul trecut în China.

Renault a intrat relativ târziu pe piaţa din China, inaugurând abia în 2016 o primă uzină la Wuhan (centrul Chinei), unde produce autoturisme împreună cu Dongfeng Motor Group. Comparativ, grupul francez PSA este prezent în China încă din anii 1980.

China a devenit o prioritate pentru grupul Renault, care vrea să îşi urce vânzările mondiale cu 40%, până la cinci milioane de unităţi pe an în 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...