Renault vrea să crească ponderea componentelor produse local pe pieţele emergente

Grupul auto Renault vrea ca în doi ani componentele produse local să reprezinte 80% din valoarea vehiculelor Renault produse în India, Brazilia şi Rusia, a declarat directorul de producţie de la Renault, José Vincente de Los Mozos, transmite 'Les Echos'.
Economica.net - mie, 16 apr. 2014, 07:58
Renault vrea să crească ponderea componentelor produse local pe pieţele emergente

În urmă cu trei ani, ponderea componentelor produse local era de doar 60% iar în 2013 a ajuns la 72%. Există însă diferenţe semnificative de la o ţară la alta. În timp ce în Brazilia şi Rusia componentele produse local au reprezentat anul trecut 70%, în Coreea de Sud ponderea acestora a fost de 55% iar în India de doar 45%.

‘Vom accelera această mişcare, este un factor de competitivitate major pentru dezvoltarea noastră internaţională’, a declarat José Vincente de Los Mozos.

Obiectivul Renault este protejarea de barierele vamale, în condiţiile în care Rusia, Brazilia sau India aplică taxe mari pentru importurile de vehicule însă oferă în schimb avantaje fiscale companiilor care intră pe piaţa locală, dar şi faţă de evoluţiile cursului de schimb. Un exemplu în acest sens este Rusia unde rubla a atins cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani în raport cu moneda euro ca urmare a crizei din Ucraina.

Fie că este vorba de India, Brazilia sau Turcia, monedele ţărilor emergente s-au depreciat puternic în 2013. ‘Aceste fluctuaţii pot să afecteze conturile şi să frâneze dezvoltarea comercială în zone cu un potenţial mare. Integrarea locală a devenit o miză importantă’, a declarat Georges Dieng, analist la Natixis.

De asemenea, Renault vrea să crească capacităţile uzinei de la Chennai (India) şi a celei de la Curitiba (Brazilia) şi să lanseze în producţie un al doilea motor la uzina de la Togliatti (Rusia) şi vrea să se bazeze şi pe ajutorul partenerului Nissan. ‘Acum că avem platforme şi o conducere industrială comune, împărţirea uzinelor din lume se va putea accelera’, a explicat José Vincente de Los Mozos.

Alianţa Renault-Nissan, al patrulea constructor auto mondial, şi-a propus să realizeze economii de 4,3 miliarde de euro anual prin crearea a patru direcţii comune (inginerie, producţie, achiziţii şi resurse umane). Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault. Prin includerea constructorului rus AvtoVAZ, Renault-Nissan a vândut anul trecut 8,3 milioane vehicule.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite agenţia EFE,......
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...