Reorganizarea RADET Bucureşti în societate, discutată în şedinţa CGMB de miercuri

Reorganizarea RADET Bucureşti în societate se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri.
Economica.net - mie, 30 iul. 2014, 03:52
Reorganizarea RADET Bucureşti în societate, discutată în şedinţa CGMB de miercuri

De asemenea, modificarea bugetelor Muzeului Naţional al Literaturii Române şi Muzeului Municipiului Bucureşti pe anul acesta şi strategia de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare din Capitală vor fi în atenţia consilierilor municipali.

Alte proiecte de hotărâre vizează alocarea unor sume din bugetul propriu al municipiului Bucureşti pentru finalizarea lucrărilor la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală, declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrărilor de utilitate publică ‘Lărgire Şos. Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani’ şi ‘Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti’, etapa I între străzile G-ral Petre Popovăţ şi Amilcar C. Săndulescu.

Şedinţa ordinară a CGMB de miercurea trecută a fost amânată pentru săptămâna aceasta.

Potrivit Primăriei Capitalei, decizia a fost luată ca urmare a faptului că în intervalul dintre data afişării convocării şi cea stabilită pentru şedinţa ordinară anumite partide politice au transmis solicitări de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii CGMB, fapt ce generează incertitudini în ceea ce priveşte legitimitatea unor mandate de consilieri generali, punându-se astfel sub semnul întrebării cvorumul legal necesar adoptării proiectelor Bucureştiului.

Primarul general Sorin Oprescu preciza că a convocat şedinţa ordinară a CGMB pentru a încerca să pună la punct structura Consiliului.

‘Între timp au venit alte hârtii de la partidele politice că unii sunt daţi afară, alţii nu sunt daţi afară, sunt reintroduşi înapoi, în acest context orice fel de vot este ilegal. (…) În felul acesta toate hotărârile pe care le luăm în continuare pentru Bucureşti vor deveni caduce’, afirma edilul-şef.

Deşi Oprescu a amânat-o, şedinţa CGMB de miercurea trecută s-a ţinut. Continuarea şedinţei ordinare a CGMB a fost legală, declara consilierul municipal al PNL Cornel Pieptea.

El a menţionat că şedinţa a fost convocată conform prevederilor legale. ‘La momentul verificării cvorumului s-a constatat că în sală erau suficienţi consilieri, iar şedinţa se poate desfăşura. Nu există în lege o prevedere de reconvocare sau alte astfel de artificii’, a opinat Pieptea.

Potrivit acestuia, prefectul Capitalei, Paul-Nicolae Petrovan, poate ataca hotărârile luate în şedinţa ordinară a CGMB doar dacă identifică anumite aspecte de fond.

Te-ar mai putea interesa și
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. Nevoia de soluții eficiente a devenit iminentă pentru a putea......
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom ...
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...