Reprezentantul SIF Muntenia a demisionat din consiliul de administraţie al Romaero

Gabriel Filimon, unul din cei doi reprezentanţi ai SIF Muntenia în consiliul de administraţie al Romaero, a demisionat din funcţie, arată un comunicat al companiei specializată în producerea şi întreţinerea avioanelor, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), scrie News.ro.
Economica.net - joi, 09 feb. 2017, 20:57
Reprezentantul SIF Muntenia a demisionat din consiliul de administraţie al Romaero

Gabriel Filimon era administrator al Romaero din anul 2013.

În consiliul de administraţie vor rămâne şase membri până cel târziu în luna aprilie, când adunarea generală se va întruni pentru aprobarea situaţiilor financiare pe 2016, , scrie News.ro.

Cel de-al doilea administrator reprezentant al acţionarului minoritar SIF Muntenia în CA Romaero este Florin Dănuţ Buzatu.

Ultima modificare de componenţă a consiliului de administraţie al Romaero a avut loc la începutul lunii iulie 2016, când acţionarul majoritar, statul român prin Ministerul Economiei, a aprobat o primă formă a strategiei de redresare pentru Romaero SA.

Anul acesta, Romaero va pregăti circa 60 de mecanici şi ingineri de aviaţie pentru aeronave din familia Airbus A320.

De asemenea, Executivul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă (OUG) de modificare a OUG 51/2015, prin care a stabilit că 60% din sumele obţinute de firmele din industria de apărare din valorificarea activelor, în cadrul unui plan de reorganizare, vor rămâne la dispoziţia acestora pentru modernizarea capacităţilor de producţie.

Măsura a fost luată în contextul în care investiţiile în modernizarea industriei de apărare au fost amânate în ultimii ani, deşi accelerarea lor a fost cerută atât de UE, cât şi de NATO.

Aprobarea de către Guvern a acestor măsuri de stimulare a investiţiilor în industria de apărare era aşteptată de Romaero pentru a propune un plan de regenerare economică a platformei Romaero Băneasa, prin care să se creeze locuri de muncă în industria aeronautică şi în domenii conexe acesteia.

Te-ar mai putea interesa și
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat vineri ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, în timp ce......
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord ...