Retailerii din Marea Britanie au nevoie de angajaţii din UE după Brexit

Preţurile ar putea creşte şi livrările la domiciliu ar putea încetini dacă sectorul de retail din Marea Britanie nu menţine accesul tuturor muncitorii din UE după Brexit, a avertizat Consorţiul Britanic de Retail (BRC), transmite BBC.
Economica.net - lun, 09 oct. 2017, 10:18
Retailerii din Marea Britanie au nevoie de angajaţii din UE după Brexit

Instituţia a precizat că, din cei 170.000 de angajaţi în sectorul de retail din Marea Britanie, aproximativ 6% sunt cetăţeni ai unor state din Uniunea Europeană şi lucrează mai ales la marile magazine şi în sectorul distribuţiei.

Mai mult de jumătate dintre retaileri au declarat că angajaţii lor din UE sunt îngrijoraţi în legătură cu dreptul lor de a rămâne în Regatul Unit deşi doar o cincime de firmele din acest domeniu s-au confruntat cu plecări ale angajaţilor europeni, arată studiul BRC.

Dacă nu va mai exista libera circulaţie pentru cetăţenii din Uniunea Europeană, oamenii de afaceri şi consumatorii s-ar putea confrunta cu costuri mai ridicate, ‘de la serviciul oferit într-un magazin la o livrarea a unei comenzi online şi până la preţurile bunurilor cumpărate’, avertizează Consorţiul Britanic de Retail.

Decizia privind Brexitul a creat incertitudini pentru oamenii de afaceri şi angajaţii lor din UE, a afirmat directorul general al BRC, Helen Dickinson.

‘Nu este corect că, la 16 luni de la referendum, aceşti oameni nu dispun de asigurările de care au nevoie pentru a-şi continua vieţile. Şi din datele noastre este clar că nu vor exista decizii care să sprijine atragerea, recrutarea şi menţinerea angajaţilor din retail, iar consumatorii vor începe curând să simtă impactul atunci când vor face cumpărături’, a avertizat Helen Dickinson.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...