Reţeaua de sănătate Regina Maria, vândută către Mid Europa Partners

Mid Europa Partners a preluat rețeaua de sănătate Regina Maria. Tranzacția este supusă aprobării anti-trust, iar finalizarea preluării va avea loc la sfârşitul acestui an.
Economica.net - mar, 04 aug. 2015, 13:44
Reţeaua de sănătate Regina Maria, vândută către Mid Europa Partners

Mid Europa Partners, firmă independenta de private equity, cu activităţi în Europa Centrală și de Est și Turcia a preluat operatorul medical Regina Maria. Companiile nu au făcut publică valoarea tranzacţiei. Participaţia majoritară a fost deţinută de Advent International, care intrat în acţionariatul reţelei în 2010. 

Advent International este unul dintre cei mai mari investitori de capital privat la nivel global, cu investiții în peste 30 de companii din acest sector în țări ca S.U.A., Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, India, Polonia și Ucraina.

Regina Maria are aproape 300.000 de abonamente corporate şi are o prezență națională prin 22 de locații proprii din București și din țară, 4 spitale, 11 laboratoare și 5 centre de imagistică, se arată într-un comunicat de presă.

„Suntem bucuroși să avem un investitor puternic și extrem de experimentat în piața serviciilor medicale, care împărtășește viziunea și valorile noastre. Avem convingerea că în perioada următoare, cu suportul noilor acționari, vom accelera ritmul de creștere al companiei. Credem că expertiza cu care vine Mid Europa în domeniul serviciilor medicale va contribui la succesul proiectelor noastre”, a declarat Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

În tranzacție au fost implicați din partea Mid Europa – Csanad Daniel, Tas Tobias, Albert Jelinek și Bartosz Malecki, avându-i alături pentru consiliere juridică pe avocații de la White & Case și Bondoc și Asociații, pe Ernst&Young pentru consiliere financiară și Banca Comercială Română (Erste Group), în calitate de consultant M&A și bancă finanțatoare a tranzacției.

Cine este Mid Europa Partners

Mid Europa Partners este o firmă independenta de private equity de top, axată pe Europa Centrală și de Est și Turcia. Operând din Londra, Budapesta, Varșovia și Istanbul, Mid Europa Partners consiliază și administrează fonduri totale de aproximativ 4,2 miliarde de euro. Echipa Mid Europa Partners a investit în regiune încă din 1999.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...