REWE România va deschide nouă magazine Penny Maket în următoarele trei săptămâni

REWE România a lăsat cele mai multe deschideri de magazine pe final de an, astfel că în următoarele trei săptămâni retailerul va inaugura nouă magazine Penny Market şi va închide anul cu o reţea de 150 de unităţi Penny şi şapte XXL Mega Discount.
Economica.net - mar, 03 dec. 2013, 15:56
REWE România va deschide nouă magazine Penny Maket în următoarele trei săptămâni

„Urmează să deschidem în următoarele trei săptămâni în Negreşti Oaş, Târgovişte, Braşov, Dorohoi, Sibiu, Târgu Mureş, Galaţi, Buşteni şi Brad. Expansiunea noastră se desfăşoară conform planificării iniţiale, astfel că până la sfârşitul anului vom putea deschide aproape tot ce ne-am propus”, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul financiar al REWE România, Daniel Gross.

În acest an, retailerul a mai inaugurat şase magazine, în Timişoara, Sânicolau Mare, Agnita, Strehaia, Galaţi şi Marghita, numărul deschiderilor ajungând astfel la 15, cu cinci mai puţine decât prevăzuse iniţial. Compania avea la sfârşitul anului trecut 136 de magazine Penny Market şi şase magazine XXL Mega Discount.

În luna mai, compania a anunţat că a decis accelerarea deschiderilor noi de la 15 magazine pe an la 20 de magazine pe an, remodelarea unor unităţi existente şi achiziţii de terenuri, investiţiile estimate pentru 2013-2014 situându-se la peste 100 milioane euro.

„La sfârşitul anului 2013 vom avea deschise aproximativ 150 de magazine Penny Market şi 7 magazine XXL Mega Discount. În anul 2014 vom deschide alte 20 de magazine Penny şi încă un magazin XXL Mega Discount. Cu siguranţă programul investiţional anunţat pentru 2013-2014 o să fie îndeplinit”, a mai spus Daniel Gross.

Conform planurilor anunţate în mai, REWE ar urma să deţină la finalul anului viitor peste 180 de magazine Penny Market şi XXL Mega Discount, vânzări de peste 550 milioane euro şi profit de 3,5 milioane euro.

Investiţia într-un magazin este de circa 2 milioane euro din care jumătate reprezintă costul terenului, 70% din terenurile pe care sunt construite magazinele Penny şi XXL Mega Discount aparţinând companiei.

Grupul REWE România este format din două companii, una operativă (magazinele – n.r.) REWE România SRL şi o firmă de dezvoltare imobiliară – REWE Projektentwicklung.

Anul trecut, grupul a înregistrat vânzări scanner (înregistrate la casa de marcat – n.r.) de aproape 2 miliarde de lei, în creştere cu 10,53% faţă de anul precedent şi în mai estima pentru 2013 un avans de 13,4%, la 2,25 miliarde lei (517 milioane euro), şi de circa 7% pentru 2014, la 2,4 miliarde lei (551 milioane euro).

„Momentan suntem foarte multumiţi de evoluţia cifrei noastre de afaceri. Informaţii concrete vă putem oferi doar după bilanţul REWE Group (Germania) din martie 2014”, a arătat Gross.

Peste 60% din produsele comercializate în magazinele Penny Market şi XXL Mega Discount sunt româneşti, iar 20% sunt mărci proprii.

Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl.

REWE România face parte din concernul german REWE Group, prezent în 13 ţări, cu 15.538 de magazine şi afaceri de 49,7 miliarde euro anul trecut.

În România, grupul mai este prezent prin lanţul de supermarketuri Billa.

Te-ar mai putea interesa și
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex. Alte nouă trenuri......
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...