Rezultate RCS&RDS: 3 milioane de clienţi pe mobil. Ce venituri are grupul în România, Ungaria, Italia şi Spania

Cable Communications Systems N.V., holdingul prin care antreprenorul Zoltan Teszari exercită controlul asupra RCS & RDS şi companiilor pe care le deţine în Ungaria, Italia şi Spania a publicat rezultatele financiare la 30 septembrie 2016. Pe scurt: - RCS & RDS are peste trei milioane de clienţi ai serviciilor de telecomunicaţii mobile - Venituri totale de peste 600 de milioane de euro în primele nouă luni, din care mai mult de două treimi generate în România - Profitul net a scăzut simţitor faţă de 2015
Economica.net - vin, 09 dec. 2016, 11:33
Rezultate RCS&RDS: 3 milioane de clienţi pe mobil. Ce venituri are grupul în România, Ungaria, Italia şi Spania

Veniturile totale ale grupului controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari au ajuns la 617,4 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 12% de la nivelul de 551,7 milioane de euro din perioada corespunzătoare a anului trecut. Creşterea se datorează în principal afacerilor din telefonia mobilă, însă toate segmentele operaţionale ale companiei au înregistrat rezultate pozitive, reiese din raportările financiare.

Cheltuielile operaţionale au crescut, totodată, cu 8,7%, de la 513,8 milioane de euro la 558,6 milioane de euro. Astfel, profitul operaţional a scăzut uşor, la 57,3 milioane de euro, de la 58,4 milioane euro în primele nouă luni din 2015.

Profitul net al Cable Communications Systems a ajuns la 17,79 milioane euro în primele nouă luni ale acestui an, în scădere u 41% de la 30,3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Impozitul pe profit plătit de companie a crescut de peste 4 ori, la 11,41 milioane euro, de la 2,63 milioane euro în ianuarie-septembrie 2015.

RCS & RDS, compania din România a Cable Communications Systems, generează cea ma imare parte din veniturile şi profitul grupului de firme controlat de Zoltan Teszari. În primele nouă luni din acest an, RCS & RDS a avut venituri de 450,3 milioane de euro şi un profit brut (EBITDA – profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) de 150,8 milioane de euro. În Ungaria, veniturile au ajuns la 100,3 milioane euro, iar profitul brut la 39,4 milioane euro, iar în Spania şi Italia sunt raportate venituri de 70,4 milioane euro şi un EBITDA de 7,2 milioane de euro.

Cable Communications Systems deţine compania românească de cablu RCS & RDS, Digi T.S kft (Ungaria), Digi Spain Telecom SLU (Spania) şi Digi Italy SL (Italia).

RCS & RDS avea, la 30 septembrie, 2,821 milioane de abonaţi la serviciile de televiziune prin cablu, 2,065 milioane de clienţi ai serviciilor de internet fix, 1,359 milioane pe telefonie fixă, 3,059 milioane la serviciile de telecomunicaţii mobile şi 650.000 pe zona de televiziune prin satelit. Potrivit datelor Cable Communications Systems, RCS & RDS este lider de piaţă în România pe pieţele de televiziune prin cablu şi internet fix, ocupă locul secund pe telefonie fixă, locul patru pe piaţa telecomunicaţiilor mobile şi locul doi pe piaţa de televiziune prin satelit.

În Ungaria, Digi are 467.000 de clienţi la televiziunea prin cablu, ceea ce îi conferă locul trei pe piaţă, 417.000 pe internet fix, de asemenea ocpând locul 3, 347.000 pe telefonie fixă, locul 4 pe piaţă, şi 320.000 de abonaţi la televiziunea prin satelit, unde este lider de piaţă.

Grupul mai are 672.000 de clienţi ai serviciilor de telefonie mobilă oferăte în Spania şi Italia, unde şi-a promovat serviciile în principal în rândul comunităţilor de români, ca cea mai ieftină soluţie de comunicare cu familia şi prietenii de acasă.

În trimestrul al treilea din acest an, veniturile Cable Communications Systems au urcat cu 12%, la 212,24 milioane de euro, de la 189,3 milioane euro în iulie-septembrie 2015. Profitul net s-a menţinut, la 11,2 milioane euro.

Datoriile purtătoare de dobândă ale Cable Communications Systems (credite bancare şi obligaţiuni) au scăzut la 609,3 milioane euro la 30 septembrie 2016, faţă de 624,89 milioane euro la 30 septembrie 2015.

Cable Communications Systems a finalizat în luna octombrie o emisiune de obligaţiuni la Londra în valoare totală de 350 de milioane de euro, în două tranşe, una în euro şi una în lei, banii urmând să fie folosiţi în principal pentru refinanţarea datoriilor existente. Totodaăt, compania a obţinut un credit sindicalizat de 1,687 miliarde de lei, de la mai multe bănci. Directorul general al RCS & RDS, Serghei Bulgac, a explicat atunci că, prin operaţiunile de finanţare încheiate în octombrie, compania a reuşit să-şi reducă cu o treime costurile de finanţare. De asemenea, este de remarcat că noua structură de finanţare include o pondere mult mai redusă în monedă străină, ceea ce scade expunerea companiei la riscul valutar, având în vedere că grupul îşi încasează veniturile în principal în lei şi forinţi.

RCS & RDS a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,7 miliarde lei şi venituri de 3,3 miliarde de lei. Rezultatul exerciţiului financiar 2015 s-a constituit într-o pierdere netă de 22,9 milioane de lei. RCS & RDS are peste 10.000 de angajaţi

RCS & RDS a fost înfiinţată în 1994 la Oradea, sub denumirea de Analog CATV, ca operator de cablu TV în mai multe oraşe din România. În 1996, compania a absorbit o parte din activele operatorului de cablu Kappa, devenind Romania Cable Systems S.A. (RCS). În 1998, RCS a înfiinţat subsidiara Romania Data Systems (RDS), ca divizie de servicii de internet şi telefonie fixă. În august 2005, RCS a fuzionat prin absorbţie cu RDS şi astfel a luat naştere RCS & RDS.

Astăzi, Cable Communications Systems (CCS) furnizează servicii de televiziune prin cablu, internet şi date fixe şi mobile, telefonie fixă şi mobilă şi televiziune prin satelit, în România, Ungaria, Spania şi Italia. RCS & RDS este de departe cea mai mare companie din grup, generând peste 72% din afacerile CCS în primele nouă luni din acest an.

Principalul acţionar al CCS este firma RCS Management, al cărui acţionar majoritar este antreprenorul Zoltan Teszari. CCS şi RCS Management acţionează ca holdinguri şi asigură finanţarea companiilor din grup.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...