RHS Company şi-a reluat activitatea, după trei săptămâni în care a avut conturile blocate de ANAF

RHS Company şi-a reluat colaborarea cu toţi partenerii, după o perioadă de trei săptămâni în care operaţiunile distribuitorului IT au fost blocate, în urma unei decizii ANAF de poprire a conturilor companiei, motivată de suspiciuni de fraudă de 97 milioane de lei prin neplata TVA.
Economica.net - vin, 06 apr. 2012, 11:58
RHS Company şi-a reluat activitatea, după trei săptămâni în care a avut conturile blocate de ANAF

„Măsurile asiguratorii au fost dispuse de ANAF pentru efectuarea unor controale, concluziile acestora fiind contestate în instanţă de către RHS. Procedura de insolvenţă iniţiată la cererea companiei a intrat în aplicare miercuri, 4 aprilie, prin emiterea certificatului de grefă. În consecinţă, toate restricţiile aplicate conturilor şi operaţiunilor financiare ale RHS au fost ridicate, compania reluându-şi în totalitate funcţiile în industria distribuţiei de componente, accesorii şi sisteme IT”, se arată într-un comunicat al RHS.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a trimis, la 9 martie, o decizie de instituire a unor măsuri asiguratorii în urma unor verificări prin care s-a constat că RHS Company şi Romsoft au achiziţionat prin intermediul Star Soft şi Nord Star Soft servicii de furnizare date, prelucrare informaţii pentru monitorizarea GPS a autovechiculelor în sumă de 550 milioane de lei (130 milioane de euro) de la o firmă „fantomă”, Twin Impex SRL.

TVA-ul aferent acestor facturi şi dedus fiscal este de 97 milioane de lei. RHS a contestat la Judecătoria Sector 3 măsura asiguratorie instituită de ANAF, se spunea într-un comunicat al casei de avocatură Borza şi Asociaţii, dat publicităţii la 2 aprilie.

„A fost un moment dificil nu doar pentru noi, ci pentru întreaga piaţă de IT care ar fi putut fi puternic destabilizată de întreruperea fluxului de distribuţie, însă am reuşit să găsim în timp util cea mai bună soluţie pentru reluarea activităţii. Mă refer la procesul de insolvenţă, care, în cazul nostru are doar conotaţii pozitive pentru că ne-a oferit singura cale de a ne reactiva conturile şi implicit, de a ne relua toate activităţile”, a declarat directorul general al RHS Company, Dragoş Popescu.

În privinţa controlului dispus de ANAF referitor la deducerea fiscală a TVA-ului pentru tranzacţiile comerciale cu Romsoft, RHS îşi menţine „atitudinea deschisă” faţă de instituţiile abilitate să deruleze aceaste operaţiuni, punându-le la dispoziţie toate documentele care atestă corectitudinea tranzacţiilor efectuate.

„De altfel, toate tranzacţiile companiei sunt auditate şi aprobate de cele mai renumite firme de audit la nivel mondial. În paralel, RHS a cerut expertiză judiciară şi a iniţiat demersurile legale pentru prezentarea în instanţă a probelor care demonstrează că suspiciunile ridicate de ANAF sunt nefondate. Din păcate, prima înfăţişare a fost amânată, ca urmare a ridicării de catre ANAF a excepţiei de necompetenţă materială a Judecătoriei Sectorului 3, unde a fost depusă contestaţia”, se mai spune îm comunicatul RHS.

Popescu susţine că RHS a acţionat legal şi de bună credinţă atât în relaţiile comerciale cât şi în raporturile cu statul.

„Toate documentele care atestă acest lucru există şi facem tot posibilul pentru a le prezenta cât mai repede. Sprijinim ancheta cu toate resursele, pentru a clarifica poziţia şi a detensiona cât mai rapid piaţa, cu atât mai mult cu cât această tensionare este indusă artificial şi fără baze reale”, a spus Popescu.

Înfiinţată în 1999, RHS Company este unul dintre cei mai importanţi distribuitori locali de componente, accesorii şi sisteme IT, cu filiale în Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Galaţi, Suceava, Braşov, Ploieşti, Iaşi şi Craiova şi reprezentanţe în Olanda, Macedonia, Serbia şi Bulgaria.

Controlată de omul de afaceri Dragoş Popescu, compania a înregistrat afaceri de peste 80 milioane de euro şi un profit de 1,3 milioane de euro în 2011.

Pentru acest an, RHS are ca obiectiv o creştere de 30% a afacerilor.

Te-ar mai putea interesa și
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce Congresul a votat un......
Poliția din Republica Moldova confiscă peste un milion de euro, după o reuniune a unor opozanţi în Rusia
Poliția din Republica Moldova confiscă peste un milion de euro, după o reuniune a unor opozanţi în Rusia
Poliţia din Republica Moldova a anunţat marţi că a confiscat echivalentul a peste un milion de euro de la aproximativ ...
Vizită rară a unei delegaţii nord-coreene în Iran
Vizită rară a unei delegaţii nord-coreene în Iran
O delegaţie oficială nord-coreeană condusă de un responsabil economic a plecat spre Iran, a anunţat agenţia de stat ...
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor ...