Rio Bucovina va îmbutelia apă la Giurgiu

Rio Bucovina, al treilea jucător la nivel naţional, a achiziţionat o nouă unitate de producţie, la Giurgiu, unde se va îmbutelia apa de masă , apa de izvor, precum şi băuturi răcoritoare carbogazoase.
Economica.net - lun, 19 aug. 2013, 08:00
Rio Bucovina va îmbutelia apă la Giurgiu

Îmbuteliatorul de apă minerală Rio Bucovina, al treilea jucător la nivel naţional şi lider pe piaţa din capitală,  a achiziţionat o nouă unitate de producţie, la Giurgiu, unde se va îmbutelia apa de masă , apa de izvor, precum şi băuturi răcoritoare carbogazoase. Această nouă facilitate se adaugă celorlalte două mari fabrici din portofoliu, aflate în Vatra Dornei şi Timişoara, informează un comunicat al companiei. Cele trei puncte urmează astfel să îmbutelieze împreună aproximativ 400 de mil. de litri în fiecare an.“Pentru noi, ca şi companie, anul 2013 reprezintă un an foarte important în care ne dorim nu doar să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa apei plate îmbuteliate din capitală şi poziţia a treia la nivel naţional, ci să ne creştem volumele de vânzări şi să ne extindem portofoliul de produse.”, a declarat Răzvan Iancău, Director General Rio Bucovina.

În perioada Decembrie 2012 – Mai 2013, Rio Bucovina a raportat o cotă de piaţă în volum de 9.5% din total piaţă de apă îmbuteliată din România, mai mare cu 0.7 pp  faţă de aceeaşi perioadă  a anului trecut. Totodată,  brandul  Bucovina  a înregistrat o creştere a cotei de piaţă, ajungând la 8% în perioada Decembrie 2012 – Mai 2013 (+ 1,5pp vs. Decembrie 2011 – Mai 2012). În ceea ce priveşte cota de piaţă volumică a mărcii Bucovina în categoria de apă minerală naturală carbogazificată din România, aceasta a înregistrat o creşterea semnificativă ajungând în perioada Decembrie – Mai 2013 la 2.6% din piaţa de apă carbonatată.

În prima parte a anului anului 2013, Rio Bucovina îşi menţine poziţia de lider pe piaţa de apă plată îmbuteliată din Bucureşti,  cu o cotă de piaţă în volum de 22.2 % în perioada Aprilie – Mai, conform datelor furnizate de compania Nielsen (*calcule bazate pe datele AC Nielsen din Retail Index Service, pentru Total România (Copyright © 2013, The Nielsen Company).

În primele şase luni ale anului, Rio Bucovina a investit peste cinci milioane de euro pentru a îşi creşte capacitatea de producţie.Investiţiile realizate în facilităţile de producţie , eficientizarea distribuţiei , diversificarea ariei de acţiune în toate zonele ţării, precum şi extinderea portofoliul de produse, au dus la o creştere a volumelor de vânzări.

Statisticile Federaţiei Europene a Apei Îmbuteliate arată ca în 2011 românii consumau 64 de litri de apă plată pe cap de locuitor, cu 40 de litri mai puţin decât media europeană, iar în prezent consumul depăşeşte 70 de litri per capita anual, ceea ce indică un potenţial de creştere semnificativ pentru acest segment al pieţei FMCG în anii următori. 

Mărcile proprii comercializate de Rio Bucovina sunt: Bucovina – apă minerală naturală plată şi carbogazificată; La Vitta şi Malibu – apă de masă; La Vitta, Malibu, Bon Ton, RIO – băuturi răcoritoare carbogazoase; Golden Horse – băutură energizantă, La Vitta – produse alimentare.


Te-ar mai putea interesa și
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a investit 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice pe care le-a montat pe fabricile sale din......
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" ...
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet ...