România, alternativă la Marea Britanie pentru cloud-ul UE

România se află în prezent pe al treilea loc în lume în ceea ce priveşte viteza de download de la Internet, după Singapore şi Hong Kong, conform InternetSociety.org. 
Economica.net - vin, 02 dec. 2016, 14:08
România, alternativă la Marea Britanie pentru cloud-ul UE

România este ţara unor profesionişti IT cu o educaţie solidă, şi deja un exportator major de soluţii şi platforme IT, arată Comparethecloud.net. În ultimii ani, conform publicaţiei, competiţia dintre companiile IT (software, automatizare etc.) a crescut puternic, ceea ce a condus la o concentrare a acestei industrii în jurul oraşelor Cluj-Napoca şi Bucureşti, care au devenit principale puncte de interes în industria IT a Europei.

Româna începe să fie recunoscută ca un furnizor de bază pentru servicii Cloud şi Datacenter

Specialiştii IT români beneficiază de expertiză extinsă, încorporând aproape orice tehnologie apare pe piaţa IT, aproape instantaneu.

Dezvoltarea companiilor IT a adus, de asemenea, investiţii majore în soluţii precum „putere de calcul”. Centre de date moderne şi bine echipate au fost dezvoltate, deservite de profesionişti IT cu înalte certificări, care pot concura cu succes la un nivel european şi internaţional.

AdNet este unul dintre pionierii soluţiilor Data Center din România. Investiţiile sale s-au materializat în două centre de date, unul în Cluj-Napoca şi unul în Bucureşti, dezvoltând, astfel, o platformă solidă pentru soluţii Cloud (VM Ware, Cisco UCS, HPE 3PAR etc.), ţintind mai ales piaţa românească şi cea europeană.

România poate livra servicii securizate şi de încredere la preţuri rezonabile

Luând în considerare viteza şi calitatea conecţiilor la Internet în România, timpii de acces către orice destinaţie din UE este comparabilă cu soluţiile locale. dată fiind infrastructura existentă, putem spune că graniţele IP şi IT nu mai există, şi din acest motiv, dacă sunteţi în căutare de soluţii Cloud şi Datacenter (IaaS/Paas/SaaS), această ţară şi, în particular, această companie, pot livra servicii securizate şi de încredere la preţuri rezonabile.

Nivelul de securitate IT în România este ridicat. Spre exemplu, până la această dată, nicio instituţie financiară nu a fost compromisă major de atacuri cibernetice. În acelaşi timp, legile româneşti permit condiţii de intimitate puternice pentru clienţi. 

Niciun centru de date din România nu a fost vreodată complet „dărâmat” de atacuri cibernetice, nici măcar pentru o secundă.

Niciun atac terorist nu a avut loc vreodată în România, care este o ţară membră NATO şi găzduieşte, în prezent, două baze militare multinaţionale.

Companiile precum AdNet au crescut consistent în ultimii ani, extinzându-şi portofoliul de clienţi pe pieţele externe, însă şi pe cea internă. La începutul lunii noiembrie, soluţiile Cloud ale AdNet erau folosite de clienţi din 28 de ţări. Profitabilitatea veniturilor generate de clienţi externi din totalul veniturilor sale este de 50%, mulţumită calităţii serviciilor sale (exhipament de calitate şi performanţă înaltă), servicii clienţi premium (ingineri disponibili non-stop pentru a rezolva orice problemă care ar putea să apară) şi un model competitiv de preţuri (preţul mediu per vCore în Marea Britanie este de cel puţin 50 de ori mai mare decât preţul mediu vCore în România).

Specialiştii IT români beneficiază de expertiză extinsă

Barieră lingvistică? Nu este o problemă, mai mult de 40% din populaţia României vorbeşte englezp. în plus, peste 80% dintre persoanele angajate în domenii IT vorbesc engleză.

România începe să fie recunoscută ca un furnizor de încredere de servicii Cloud şi Datacenter, nu doar pentru unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, conform emisiunii TopGear (faimosul Transfăgărăşan), plaje cu nisip fin, mulţi cu peisaje incredibile, o istorie captivantă, mâncare bună şi oameni primitori. 

Go Cloud, go Romania! 

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...