România, locul doi în UE după numărul de morţi din accidente rutiere

Cu o rată este de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, România este depăşită doar de Letonia (106 de persoane decedate/un milion de locuitori) în rândul statelor membre UE în ceea ce priveşte numărul de morţi din accidente rutiere în 2014, informează un document publicat marţi de Comisia Europeană.
Economica.net - mar, 24 mart. 2015, 14:05
România, locul doi în UE după numărul de morţi din accidente rutiere

Media la nivelul UE este de 50,5 persoane decedate/un milion de locuitori, iar Malta, Olanda, Suedia şi Marea Britanie continuă să raporteze cele mai mici rate de decese din accidente rutiere, cu mai puţin de 30 de persoane decedate/un milion de locuitori. La polul opus patru ţări (Bulgaria, Lituania, România şi Letonia) raportează peste 90 de persoane decedate/un milion de locuitori, scrie Agerpres.

Executivul comunitar atrage însă atenţia că după doi ani de scădere semnificativă a numărului de persoane care au decedat în accidente rutiere pe drumurile europene, cifrele pentru anul trecut sunt dezamăgitoare. În 2014, comparativ cu 2013, numărul de decese din accidente rutiere a scăzut cu aproximativ 1% după scăderi de 8% în 2012 şi 2013. Situaţia este similară în cazul României, unde numărul de morţi din accidente rutiere a scăzut cu 24% între 2010 şi 2014 şi cu doar 2% între 2013 şi 2014.

‘Este greu de acceptat că aproape 70 de europeni mor zilnic pe drumurile noastre şi mult mai mulţi sunt grav răniţi. Cifrele publicate astăzi ar trebui să fie un semnal de alarmă. Trebuie să ne extindem eforturile în următorii ani pentru ca să putem atinge ş ţinta propusă la nivelul UE privind înjumătăţirea numărului de decese rutiere până în 2020’, a declarat comisarul european pentru Transport, Violeta Bulc.

Un număr total de 25.700 de decese rutiere au fost raportate în 2014 în cele 28 de state membre UE. Chiar dacă este vorba de o cifră mai mică cu 18,2% (5.700 decese) comparativ cu 2010, ţinta de înjumătăţirea numărului de decese rutiere nu a fost atinsă. Cu toate acestea unele ţări au făcut progrese peste media din UE în ceea ce priveşte îmbunătăţirea siguranţei rutiere, în special Grecia, Portugalia, Spania, Danemarca, Croaţia, Malta, Ciprus şi România (scădere de 24%).

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...