România-Maroc 1:0. Dacia Sandero cu volan pe dreapta se va face la Mioveni

Dacia va construi noul model Sandero destinat pieţei din Marea Britanie în România. Uzina de la Mioveni a câştigat în faţa unităţii de la Tanger, Maroc.
Economica.net - mar, 30 oct. 2012, 08:34
România-Maroc 1:0. Dacia Sandero cu volan pe dreapta se va face la Mioveni

Dacia Sandero cu volan pe dreapta va fi cea mai ieftină maşină comercializată în Marea Britanie. Noul Sandero va avea un preţ de 5.995 de lire (circa 7.400 de euro).

Presa britanică a ironizat modelul Sandero. Mai precis, preţul scăzu al acestui automobil, făcând o comparaţie cu preţul unor opţionale de la maşini precum Porsche 911, Ferrari sau Maserati Quattroporte.

Dacia Sandero va ajunge în show-room-uri la începutul anului 2013

Dacia a primit peste 1.000 de precomenzi pentru Duster în Marea Britanie cu trei luni înainte de lansare

Dacia a primit peste 1.000 de precomenzi în Marea Britanie pentru modelul Duster, cu trei luni înainte de lansarea oficială a vânzărilor în această ţară.

Britanicii au putut să facă precomenzi pentru modelul Duster de la sfârşitul lunii iunie, iar primele livrări vor avea loc în ianuarie 2013.

Primul model Dacia pe piaţa britanică va fi disponibil în trei variante de echipare: Access, Ambiance şi Laureate, cu posibilitatea de a alege între motorizări de 1,6 litri pe benzină şi de 1,5 litri pe motorină. Doar varianta entry-level Access va dispune de motor pe benzină, a notat AutoExpress în iunie.

O şesime din aceste precomenzi au fost pentru versiunea de bază Duster Access, al cărei preţ porneşte de la 8.995 de lire sterline. Duster Access are jante din oţel de 16 inci, servodirecţie, geamuri electrice la uşile din faţă şi închidere centralizată.

Totuşi, peste două treimi dintre cumpărători au selectat cel puţin un element de pe lista de opţionale, iar peste jumătate din totalul precomenzilor au fost pentru versiunea Duster Laureate, al cărei preţ porneşte de la 12.995 lire sterline.

Numărul mare al precomenzilor, care necesită un depozit nerambursabil de 100 de dolari, este impresionant având în vedere că în prezent în Marea Britanie nu sunt disponibile pentru testare vehicule Duster cu volanul pe dreapta, se arată în articol.

Succesul Duster este probabil să fie stimulat şi de sosirea în Marea Britanie, în ianuarie, a modelului Sandero, cu un preţ de pornire de numai 5.995 de lire sterline.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...