Romanian Energy Day reunește la Bruxelles cei mai importanţi actori din piața de energie europeană

Cei mai importanţi actori din piața de energie europeană, oficiali UE, precum și ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu și o echipă consolidată de la Ministerului Energiei și de la Ministerului Mediului vin la Romanian Energy Day 2018, organizat la Bruxelles și care a ajuns la a 7-a ediţie.
Economica.net - mie, 06 iun. 2018, 15:34
Romanian Energy Day reunește la Bruxelles cei mai importanţi actori din piața de energie europeană

Evenimentul, organizat de Consiliul Român al Energiei, reuşeşte să adune anual cei mai importanţi actori din domeniu, de la comisari europeni la şefi de companii-gigant. Iată cele mai importante anunţuri care privesc direct consumatorii români.

Un subiect esenţial pentru România este încheierea unei înţelegeri cu Comisia Europeană privind prelungirea din 2021 până în 2024 a termenului până la care termocentralele pe cărbune se pot conforma noilor cerinţe europene de mediu.

Prezent la conferinţa de la Bruxelles, şeful Complexului Energetic Oltenia a vorbit cu comisarul european pe energie Miguel Arias Canete şi cere un efort naţional pentru a depăşi această problemă.

Comisarul european pe energie, Miguel Arias Canete, spune că Bruxelles-ul este deschis pentru a susţine financiar eforturile ţării pentru a respecta noile ţinte de mediu.

”România e un participant activ în aceasta privinţă, iar Comisia şi-a propus să stabilească împreună cu autorităţile ţării cum aceste eforturi pot fi susţinute mai eficient de către Uniune. Ideea este să sprijinim regiunile din România care au această problemă să acceseze mai uşor fonduri europene şi să să folosească într-o manieră strategică”, a declarat  Canete.

De asemenea, fostul ministru ale energiei, Toma Petcu spune că ”oricât ne dorim diversificarea surselor de energie, cărbunele rămâne o resursă strategică pentru noi”.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...