Românii adoptă moda din Vest. Se poartă uşi de garaj tot mai colorate

Producătorii de uşi de garaj au observat o tendinţă generală spre modern, spre inovaţie. Tendinţele sunt în schimbare, uşile de garaj cu textură netedă, preferate mai mult la export, au câştigat în 2013 peste 20% din cereri. Panourile clasice au fost mai puţin căutate.
Economica.net - joi, 24 apr. 2014, 12:54
Românii adoptă moda din Vest. Se poartă uşi de garaj tot mai colorate

Românii au început să adopte moda din Vest, să îşi personalizeze uşile de garaj, atât din punctul de vedere al paletei de culori, cât şi cu modele aplicate.

La mare căutare în ţară au fost şi în 2013, ca şi în anii anteriori, uşile de garaj în culori standard, albe sau maro, acestea fiind mai accesibile ca preţ, potrivit unei analize a producătorului MCA Grup.

Însă interesant este că procentul uşilor vopsite în alte culori din gama RAL decât gama disponibilă în stoc s-a dublat în 2013, ajungând la 7% din totalul cererilor interne. La export 11% din cereri sunt pentru astfel de culori speciale, aşa că tendinţa pieţei locale este de a prelua moda din Vest, spune Ciprian Oprea, CEO al MCA Grup, într-un comunicat.

MCA este cel mai vândut brand autohton de uşi de secţionale. Producătorul român are la Jilava, lângă Bucureşti, cea mai mare fabrică de profil din Europa de Sud-Est.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...