Românii de la Softronic închiriază două locomotive lui Deutsche Bahn Cargo – Schenker, în leasing operaţional

UniCredit Leasing Fleet Management, parte a UniCredit Leasing, susţine prin produsele de leasing producţia locală de locomotive în urma unui parteneriat cu grupul de firme Softronic-Softrans Craiova, singurul producător local de locomotive şi liderul pieţei de închirieri pentru locomotive electrice, prin închirierea în leasing operaţional a două locomotive TransMontana, produse de Softronic, au anunţat, vineri, reprezentanţi ai companiei de leasing.
Economica.net - vin, 26 mai 2017, 08:26
Românii de la Softronic închiriază două locomotive lui Deutsche Bahn Cargo - Schenker, în leasing operaţional

Acestea vor fi operate pe rute din România pentru transportul de marfă de către liderul pieţei de transport pe calea ferată din Europa, Deutsche Bahn Cargo.

Grupul UniCredit Leasing se află la cea de-a treia operaţiune de leasing pentru material rulant acordat pentru acest client. Precedentele au vizat finanţarea în leasing financiar a două locomotive produse tot de către grupul de firme Softronic în 2012 şi 2014. Astfel, UniCredit Leasing a reuşit să îşi adauge în portofoliul său operaţional un segment important din domeniul transporturilor şi să contribuie la dezvoltarea unor afaceri locale cu impact direct în economia României.

‘Suntem întotdeauna deschişi să susţinem şi să încurajăm iniţiativele partenerilor şi clienţilor noştri, prin produse şi servicii care le fac viaţa mai uşoară. Astfel de colaborări care se desfăşoară în domenii cu potenţial important şi pot genera parteneriate pe termen lung, sunt extrem de importante pentru noi. Suntem bucuroşi că putem susţine pe de o parte producţia locală de locomotive, iar pe de alta, utilizarea acestora tot în economia locală’, a declarat Mircea Cotigă, CEO UniCredit Leasing.

Locomotivele care fac obiectul tranzacţiei sunt din gama TransMontana, au o putere totala de 6.000 kW fiecare, folosesc curent alternativ, iar prima de acest tip a fost fabricată în 2010. Fiecare locomotivă este echipată cu 6 osii şi 6 motoare, ceea ce îi conferă o putere de tracţiune mărită şi un avantaj competitiv major pe segmentul transporturilor de marfă. Durata operaţională garantată de către producător este de 3 ani, iar durata de viaţa a acestora este de 40 de ani.

‘Este foarte important pentru orice producător din România să aibă la dispoziţie instrumentele financiare necesare prin care să îşi poată promova produsele către parteneri. Ne bucură încrederea UniCredit Leasing şi faptul că împreună reuşim proiecte de succes. Pentru noi, următorul pas va fi să dezvoltăm împreună un proiect cu impact regional, european’, a declarat Ionel Ghiţă, asociat al grupului, membru în Consiliului de Adminstraţie al Softronic.

Deutsche Bahn Cargo, beneficiarul final şi utilizatorul celor două locomotive TransMontana oferite în leasing de UniCredit Leasing Fleet Management, le va opera pe rute de transport din România. În planurile celui mai mare transportator european de mărfuri pe calea ferată intră şi extinderea utilizării acestora pe rute regionale către Ungaria, Austria şi Slovacia.

‘Suntem foarte încântaţi că prin intermediul UniCredit Leasing Fleet Management am reuşit să punem în valoare un parteneriat, credem noi, de lungă durată şi cu beneficii multiple. Suntem siguri de succesul acestuia şi sperăm să îl putem extinde pentru un număr cât mai mare de locomotive la nivel european’, a declarat Zlatian Radu, purtătorul de cuvânt al Deutsche Bahn Cargo România SRL.

UniCredit Leasing România îşi concentrează permanent eforturile pe dezvoltarea unor soluţii de finanţare şi de leasing operaţional pentru clienţii săi care pun accentul pe flexibilitate, transparenţă, rapiditate şi integrare, cu obiectivul de a face viaţa clienţilor săi mai uşoară.

UniCredit Leasing Fleet Management este divizia de leasing operaţional şi fleet management a UniCredit Leasing, liderul pieţei autohtone de leasing, ce oferă soluţii off-balance prin care clienţii pot avea acces la utilizarea de autoturisme, vehicule comerciale uşoare şi grele, precum şi echipamente. Pachetele de servicii adiţionale sunt particularizate în funcţie de nevoile clienţilor şi pot cuprinde, dar fără a se limita la: mentenanţă, vehicule de înlocuire, fleet management şi altele.

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grup paneuropean puternic, cu un model simplu de bancă comercială şi un sistem complet de Bancă Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. UniCredit Leasing oferă servicii de finanţare şi servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operaţional, produse de creditare şi intermediere în asigurări prin următoarele entităţi: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

Grupul UniCredit este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Grupul de firme Softronic este singurul producător de locomotive şi trenuri electrice multiunit din Europa de Est. Softrans, parte a grupului, este specializată în închirierea de locomotive şi operare trenuri de călători.

Cel mai important produs al grupului este locomotiva TransMontana, cea mai modernă şi performantă locomotivă din această clasă, fabricată în Europa.
Beneficiari ai grupului sunt: CFR Călători, Magyar Magánvasút Ungaria, CER Ungaria, Deutsche Bahn Cargo România, Cargotrans, AWT Hungaria, LTE Austria şi DB Cargo Ungaria. Aceste locomotive sunt autorizate să circule în România, Bulgaria, Ungaria. În prezent se derulează activităţi pentru autorizarea locomotivelor în Slovacia şi Austria.

Deutsche Bahn Cargo România – subsidiară română a DB Cargo, cel mai mare transportator feroviar din Europa – are o experienţă de 17 ani în piaţă românească, clasându-se în top 3 transportatori feroviari.

Societatea dispune de o flotă versatilă compusă din peste 60 de locomotive Diesel şi electrice, respectiv peste 2700 vagoane de diverse tipuri pregătite să satisfacă nevoile clienţilor ce acţionează în diverse sectoare ale industriei şi în agricultură.

Deutsche Bahn Cargo are în România peste 650 de angajaţi şi dispune de sisteme şi mijloace moderne IT pentru derularea, monitorizarea şi eficientizarea activităţii.

În total grupul DB prin toate subsidiarele sale angajează în România în prezent peste 2500 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să producă până la 1.500 de vehicule în acest an, a anunţat vineri......
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...