Românii preferă să călătorească spre destinaţii cu ieşire la Marea Mediterana sau Oceanul Atlantic

Din ce în ce mai mulţi români preferă să călătorească în interiorul Europei, către destinaţii cu ieşire la Marea Mediterană sau Oceanul Atlantic, unde cultura şi experienţele locale sunt familiare, dar şi de cealaltă parte a lumii, către Africa şi Asia, pentru vacanţe exotice şi rafinate, potrivit unui studiu realizat de motorul independent şi gratuit de căutare a ofertelor de călătorie www.momondo.ro şi remis, vineri, AGERPRES.
Economica.net - vin, 20 ian. 2017, 12:39
Românii preferă să călătorească spre destinaţii cu ieşire la Marea Mediterana sau Oceanul Atlantic

Potrivit acestuia, românii sunt tot mai interesaţi să călătorească în România cu avionul, zborurile interne înregistrând cea mai mare creştere în căutări (+664%). Cererile de zbor au fost făcute în mod constant pentru principalele aeroporturi din ţară, din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, acest lucru fiind posibil în principal datorită numeroaselor oferte de zbor pe care operatorii low-cost le pun la dispoziţie începând din 2016.

‘Interesul faţă de turismul intern a crescut semnificativ în 2016. Unul dintre principalii factori care au contribuit şi continuă să contribuie la această tendinţă este pătrunderea operatorilor low-cost pe rutele domestice, cu oferte de zbor la preţuri mult mai reduse faţă de cheltuielile implicite ale unei călătorii cu mijloace de transport în comun sau personale’, a declarat Mircea Giurcă, Marketing Manager, momondo România.

Grecia nu este o destinaţie nouă în topul preferinţelor românilor, însă este destinaţia europeană cu cea mai mare creştere în căutările acestora (+202%) în 2016 faţă de anul precedent, o explicaţie putând fiind dată de stabilitatea politică după evenimentele din 2015 (referendum privind programul de austeritate economică), precum şi de o uşoară scădere a preţurilor.

Atena este principala destinaţie preferată de români, căutările pe site-ul momondo.ro înregistrând o creştere de 231% în 2016, comparativ cu anul precedent, a adăugat Mircea Giurcă.

Croaţia completează topul destinaţiilor în creştere, cu +152% în căutări anul trecut comparativ cu 2015. Interesul crescut al românilor pentru Croaţia se datorează în principal destinaţiei Dubrovnik, o nouă alternativă la litoralul bulgăresc.

Creşteri semnificative în căutările românilor sunt întâlnite, de asemenea, în cazul ţărilor latine Portugalia şi Italia, care rămân pe poziţii de top în destinaţiile preferate de conaţionali, cu +90% şi, respectiv, +70% în 2016 faţă de 2015.

‘Destinaţiile şi, totodată, culturile latine s-au bucurat dintotdeauna de aprecierea românilor, ele fiind o alternativă de călătorie avantajoasă, accesibilă ca preţ şi experienţă culturală. Suntem familiari cu obiceiurile, bucătăria, muzica sau limbile latine. Dincolo de acestea, un interes mai mare în 2016 pentru Portugalia, şi pentru Lisabona în special (+109% în căutări), poate fi legat în egală măsură de ofertele de călătorie puse la dispoziţie de operatorii low-cost’, a completat Mircea Giurcă.

Spania este, de asemenea, o destinaţie care se află în continuare în preferinţele călătorilor români şi, mai mult, ale echipelor sportive româneşti pentru cantonamente. La fel ca Italia, Spania este pentru români una dintre principalele destinaţii de călătorie în interes de serviciu sau pentru vacanţe. Destinaţia care a înregistrat cea mai mare creştere în căutări este Tenerife (+89%).

Interesul românilor de a călători către Germania a scăzut cu 21% în 2016 faţă de 2015, perioadă în care Germania a fost ţinta atacurilor teroriste. Cu toate acestea, căutările de zbor către Berlin au fost cu +214% mai multe anul trecut decât în 2015, ceea ce menţine Germania în topul preferinţelor românilor.

Cu o creştere de +43% în căutări în 2016, Polonia rămâne una dintre principalele ţări preferate de tot mai mulţi români. În acelaşi plan al creşterilor semnificative în 2016 se află şi Ungaria, având cu +204% mai multe căutări faţă de 2015.

Comparativ cu 2015, interesul călătorilor români pentru destinaţiile exotice din Asia şi Africa a crescut semnificativ anul trecut. Cea mai mare creştere în căutările efectuate pe www.momondo.ro în 2016 a fost pentru Seychelles (+210%). Pe a doua poziţie în topul preferinţelor, la o distanţă de doar câteva procente, se află Tanzania şi Indonezia, în creştere cu +142%, respectiv +139% în 2016. De asemenea, căutările mai multor români s-au îndreptat anul trecut şi către Maldive şi Maroc, cu +82% şi +44% mai multe faţă de anul 2015.

Cu o creştere de +116% în căutări în 2016 faţă de un an înainte, Islanda este o destinaţie din ce în ce mai populară printre români. Faţă de 2015, Rusia a înregistrat, la rândul ei, o cerere mai mare din partea românilor anul trecut, de +89%. Cele mai multe căutări efectuate au fost pentru marile oraşe, Moscova şi Saint Petersburg.

www.momondo.ro este un motor de căutare independent şi gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global. Site-ul momondo are birouri deschise în Copenhaga şi este prezent pe 35 de pieţe internaţionale, aplicaţiile momondo fiind disponibile gratuit pe iPhone si Android.

Te-ar mai putea interesa și
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus și azi prețul carburanților, mai mult pe cel al motorinei, combustibilul cel mai consumat din România. Deși este o......
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja de la PNL (surse)
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja ...
Coaliţia a decis luni seara să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea - PSD şi ...
Valoarea medie a fraudelor autorizate de către posesorii de carduri Revolut a fost de 619 lire sterline (3.570,2 lei) în 2023. De ce trebuie să te ferești ca să nu autorizezi o fraudă
Valoarea medie a fraudelor autorizate de către posesorii de carduri Revolut a fost de 619 lire sterline (3.570,2 lei) în ...
În 2023, sistemele antifraudă ale băncii digitale Revolut au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline, ...
Medicover capitalizează cu peste 27 de milioane de lei Iowemed care are două policlinici în judeţul Constanţa
Medicover capitalizează cu peste 27 de milioane de lei Iowemed care are două policlinici în judeţul Constanţa
ABC Medicover Holdings din Olanda majorează capitalul social al firmei Iowemed cu 27,3 milioane de lei, conform unei decizii ...