Romgaz vrea să participe la viitoarele explorări petroliere din Marea Neagră

Producătorul naţional de gaze, Romgaz, este interesat să participe la viitoarele licitaţii pentru concesiuni în Marea Neagră, iar licitaţiile pentru noile perimetre ar putea avea loc abia anul viitor, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Virgil Metea, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - mar, 02 sept. 2014, 13:28
Romgaz vrea să participe la viitoarele explorări petroliere din Marea Neagră

‘Avem în plan să participăm la proiecte în Marea Neagră şi la alte proiecte cu potenţial şi avem capacitatea necesară pentru acest lucru’, a precizat Metea.

În opinia sa, nu mai este timp în acest an ca Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale să mai scoată la licitaţie cele 26 de perimetre pe care le anunţase, din care opt amplasate în Marea Neagră.

‘Cel mai probabil, aceste licitaţii vor avea loc anul viitor’, a apreciat şeful Romgaz.

Metea a participat, marţi, la inaugurarea depozitului extins de gaze de la Urziceni, investiţie de 27 de milioane de euro.

La rândul său, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, prezent la eveniment, a amintit că a cerut companiilor din subordinea sa să realizeze strategii pe 10 ani.

‘Mi-aş dori ca Romgaz să continue activitatea de explorare şi producţie, dar şi programul de modernizare a capacităţilor de stocare, de a valorifica gazul, de exemplu, pentru a produce energie electrică. O activitate care să aducă valoare adăugată mai mare’, a susţinut ministrul.

De asemenea, el a mai spus că îşi doreşte ca zăcămintele de gaze din Marea Neagră, care vor fi extrase în anii 2019 – 2020, să poată fi utilizate pe piaţa internă.

‘Mi-aş dori nu să devenim un exportator de gaz, ci ca acest gaz să fie valorificat în România’, a subliniat ministrul.

În urma investiţiei inaugurate marţi, capacitatea depozitului de gaze de la Urziceni a crescut de la 250 de milioane de metri cubi la 360 de milioane de metri cubi, ceea ce a majorat capacitatea de stocare a ţării de la 2,7 la 2,8 miliarde de metri cubi.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...