Rompetrol va investi 17 mil. dolari până la finele anului pentru trei noi benzinării şi modernizarea altor 25

Rompetrol va investi 17 milioane de dolari până la finele acestui an pentru deschiderea a trei noi benzinării şi pentru rebranduirea şi modernizarea altor 25 de staţii de distribuţie a carburanţilor, a declarat joi Sorin Nichita, directorul general al Rompetrol Downstream.
Economica.net - joi, 19 sept. 2013, 10:42
Rompetrol va investi 17 mil. dolari până la finele anului pentru trei noi benzinării şi modernizarea altor 25

Compania a inaugurat joi prima benzinărie modernizată sub un nou concept, situată în localitatea Otopeni, în urma unei investiţii de circa un milion de dolari.

‘Ne-am planificat ca, până în 2017, să rebranduim toate staţiile din România şi să construim aproximativ 150 de noi benzinării pe plan local’, a adăugat Nichita.

În plus, compania vrea să construiască alte 200 de staţii în afara României, astfel ca, în următorii 3-5 ani, numărul staţiilor noi să crească la 350 în toată regiunea. Bugetul pentru acest plan este de 200 de milioane de dolari.

Noul concept lansat de Rompetrol în staţiile sale cuprinde schimbarea elementelor de identitate vizuală a companiei, o arhitectură modernă, o reorganizare a spaţiului interior şi utilizarea unor materiale şi finisaje superioare.

Pompele de carburanţi sunt dotate cu sisteme multimedia, iar staţiile înregistrează un consum redus de energie, pe baza unui sistem de iluminat cu tehnologie LED.

De asemenea, staţia Rompetrol Otopeni are un dispozitiv de plată automată a facturilor de utilităţi şi telefonie, internet, salon pentru fumători şi locuri suplimentare de parcare.

Rompetrol desfăşoară operaţiuni în peste 1.000 de puncte de distribuţie a carburanţilor din România, Bulgaria, Georgia, Moldova, Ucraina, Spania şi Franţa.

În România, compania operează 753 de puncte de distribuţie a carburanţilor.

Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania kazahă de stat KazMunaiGaz.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul său pop-up store....
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...