Romsilva a vândut populaţiei cu 30% mai mult lemn pentru foc în primele 10 luni ale anului

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a vândut direct populaţiei, în primele zece luni ale anului, peste 1,3 milioane de metri cubi (mc) lemn pentru foc, cu 30% mai mult decât volumul total oferit pe parcursul lui 2017, iar până la finele lui 2018 va ajunge la aproximativ 1,7 milioane m.c., conform datelor Romsilva.
Economica.net - joi, 15 nov. 2018, 16:52
Romsilva a vândut populaţiei cu 30% mai mult lemn pentru foc în primele 10 luni ale anului

Astfel, până la finalul lunii octombrie, Romsilva a vândut direct populaţiei 1.365.888 metri cubi lemn pentru foc, la un preţ mediu de 170 de lei pe metru cub, fără taxa pe valoare adăugată.

Conform estimărilor, regia va furniza direct populaţiei, până la finele lui 2018, un volum de 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc.

„Preţul lemnului pentru foc variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare. Cele mai mari cantităţi de lemn pentru foc, aproximativ 70%, sunt disponibile la depozitele temporare amenajate de ocoalele silvice din cadrul Romsilva la drumurile auto, costurile de transport nefiind incluse în preţ”, se arată în comunicatul Romsilva.

Reprezentanţii regiei susţin că s-a reuşit în ultimii doi ani creşterea volumului de lemn pentru foc, de la aproximativ 840.000 de metri cubi în 2016 la 1 milion de metri cubi în 2017, lemnul provenind în principal din lucrări de îngrijire şi de igienizare a pădurilor.

„Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, Romsilva a demarat o campanie de informare privind achiziţia de lemn pentru foc, toate informaţiile referitoare la oferta disponibilă fiind afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul regiei şi sediile primăriilor, precum şi prin anunţuri în presa locală. Informaţii centralizate la nivelul direcţiilor silvice sunt prezentate pe pagina de internet a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, www.rosilva.ro, la secţiunea „Informare publică – Disponibil lemn foc pentru populaţie’, toate informaţiile fiind actualizate de două ori pe lună”, se arată în comunicat.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...