Rusia şi-ar putea limita importurile de fructe europene şi de pui americani

Rusia şi-ar putea limita în curând importurile de unele fructe provenind din ţări ale Uniunii Europene şi pui provenind din SUA, în timp ce Bruxelles-ul intenţionează să întărească sancţiunile împotriva Moscovei, relatează AFP.
Economica.net - mar, 29 iul. 2014, 04:44
Rusia şi-ar putea limita importurile de fructe europene şi de pui americani

Această decizie este motivată prin descoperirea prezenţei unei insecte dăunătoare, molia orientală a piersicului, în unele produse europene, potrivit lui Aleksei Alekseenko, consilier al directorului Serviciului federal pentru supravegherea veterinară şi fitosanitară din Rusia Rosselhoznadzor.

Molia fructelor orientale este o insectă care atacă arbori fructiferi, în special piersici. Moscova a evocat deja această periculoasă insectă pentru a interzice importul fructelor provenite din Republica Moldova.

‘Din acest motiv, importurile acestor produse în Rusia vor fi limitate’, explică Alekseenco pentru agenţia oficială Ria Novosti, adăugând că decizia va fi luată în zilele următoare şi că ea ar putea viza mai multe sau toate ţările europene.

Oficialul rus a mai indicat în cursul zilei de luni că Rusia ar putea în curând să-şi limiteze importurile de pui provenind din SUA din cauza unei epidemii de salmonella.

Moscova este acuzată adesea că utilizează arma comercială, în special cu motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatică asupra vecinilor săi.

Rusia a utilizat această armă în ultimele două luni împotriva Ucrainei şi a Republicii Moldova, ca reacţie la semnarea de către aceste două ex-republici ale URSS a unui tratat de liber schimb cu UE.

Autorităţile sanitare ruse au în colimator, de asemenea, uriaşa companie americană de alimentaţie rapidă McDonald’s, acuzată de infracţiuni în componenţa unora dintre burgerii săi.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...