S-a deschis Mega Mallul de lângă Arena Naţională. Cât de pregătit e pentru clienţi – GALERIE FOTO

Cel mai nou mall din Capitală s-a deschis astăzi, 14 mai. O parte din magazine nu sunt deschise, la intrare încă se mai lucrează la zona pietonală, muncitorii spală de zor praful, angajații pregătesc marfa pe umerașe. S-au făcut cozi pentru cupoane, pentru reduceri, pentru baloane.
Andrada Ghira - joi, 14 mai 2015, 10:28
S-a deschis Mega Mallul de lângă Arena Naţională. Cât de pregătit e pentru clienţi -  GALERIE FOTO

Pe Șoseaua Iancului se lucrează de mai bine un an la linia de tramvai, iar deschiderea Mega Mall a făcut ca traficul la ora 10.00 să fie un coșmar pentru șoferi. Chiar în ziua deschiderii, muncitorii încă mai lucrau la amenajarea zonei pe unde se face intrarea din Șoseaua Pantelimon. Mormane de nisip, dale, borduri, sunt folosite de câțiva angajați și vizitatori ca loc de fumat sau de odihnă. Câțiva muncuitori amplasează, cât de cât simetric, gazonul care pare mai mult cu o tablă de șah. Pe trotuar, zeci de oameni cu plase și baloane.

Odată intrat în mall, hărmălaia cea mai mare e la magazinul H&M. Zeci de tineri așteaptă deschiderea și voucherul cadou. Tot coadă s-a făcut și la baloane. Zeci de bătrâni și copii așteaptă la mai multe cozi, baloane gratis. Coadă a fost și la deschiderea Flanco. Coadă s-a făcut și la magazinul Hervis, de cel puțin 50 de persoane, unde alarmele nu mai conteneau din piuit, iar bodyguarzii îi verificau pe toți cei care au vrut să profite de reduceri. Coadă s-a făcut și când robotul Titan, care a împărțit scena cu Rihanna și Will.i.am, i-a amuzat pe copii, a adormit și s-a trezit și a vorbit cu vocea lui Arnold Schwarzenegger: „I’ll be back”.

Deși majoritatea magazinelor au instalat marfa și sunt gata de vânzare, la o parte dintre ele, precum Peek & cloppenburg, Mango, Cropp, Pepco, Colin’s încă se mai lucrează. Retailerii care au deschis oferă reduceri speciale pentru următoarele zile.

Nici cafenelele nu sunt toate deschise. O cafenea a blocat aproape în totalitate culoarul de acces între magazine cu mese peste mese, și scaune lângă scaune, iar lăzile cu suc și plantele ornamentale au fost depozitate într-un colț. La o altă cafenea, scaunele sunt încă acoperite cu folii de protecție, iar o tânără șterge praful.

Praf care se regăsește în tot mallul și în special în zonele unde lucrările nu au fost finalizate. La intrarea în Carrefour, cu tigăi și fierbătoare pe fundal, un angajat dă ture cu mașina de spălat podeaua. Pe un alt etaj, trei astfel de mașinări sunt manevrate pentru a face față prafului. Nici Cinema City nu pare a fi gata. Încă mai sunt schele, angajații scot marfa din pungile și din cutiile de pe jos, alții dau cu aspiratorul, alții încă mai fac ultimele retușuri.

Cui i-a fost foame de dimineață, nu prea avut de unde alege, și nu pentru că nu ar fi avut de unde, dar multe dintre restaurantele din zona food-court nu aveau încă mâncare. Cei mai mulți pofticioși s-au instalat la KFC, iar alții la o cafeluță.

 

Te-ar mai putea interesa și
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României pentru gramul de aur (330,7911 lei). Precedentul record a fost atins pe......
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ...
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului ...
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...