Salarii peste medie la Romatsa. Va fi sesizat Parchetul

Angajaţii Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerianea au printre cele mai mari salarii din România şi o multitudine de prime, se arată într-un raport al Corpului de Control al premierului. De asemenea, s-au constatat angajări ilegale.
Economica.net - sâm, 29 mart. 2014, 10:15
Salarii peste medie la Romatsa. Va fi sesizat Parchetul

Administraţia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian „- ROMATSA, aflată sub autoritatea Ministerjului Economiei, plăteşte printre cele mai mari salarii din România, se arată într-un raport al Corpului de Control al premierului citat de #România TV#. Câştigul mediu se ridică la 18.000 de lei pe lună, iar directorul general a încasat 700.000 de lei pe an.

Potrivit raportului, pe lângă salarii, angajaţii primesc o multitudine de prime printre care pentru întărirea organismjului, de fidelitate  pentru Paşte şi Crăciun sau prime de vacanţă. Totodată, salariaţii companiei de stat se bucură de o vacanţă gratuită  pe an pentru ei şi familie, dar şi de 12 călătorii cu avionul. Totodată, cei care ies la pensie de la Romatsa primesc 60 de salarii de bază.

De asemenea, Corpul de control al premierului a constatat angajarea în cadrul Regiei Autonome ”Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian’ – ROMATSA, cu încălcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari. Este vorba de doi consilieri ai fostului premier, Emil Boc, care s-au angajat la Romatsa în 2011 deşi nu aveau nici experienţa şi  nici pregătirea necesare. 

Potrivit unei note de informare transmise sâmbătă de Guvern, acţiunea de control la ROMATSA va continua şi va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării unor posibile fapte penale. ”În vederea valorificării rezultatelor, Nota de informare privind angajarea în cadrul Regiei Autonome ‘Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian’ – ROMATSA, cu încălcarea prevederilor legale, a anumitor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari va fi transmisă instituţiilor competente în soluţionarea aspectelor constatate, inclusiv la Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării unor posibile fapte penale”, susţine Guvernul. 

Romatsa a fost implicată în scandalul izbucnit ulterior prăbuşirii avionului din Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Te-ar mai putea interesa și
Proiect pentru un aerodrom la Râmnicu Vâlcea
Proiect pentru un aerodrom la Râmnicu Vâlcea
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că județul va avea aerodrom pentru aeronave ușoare....
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei ...
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...