Salariile bugetarilor s-ar putea menţine în 2013 la nivelul din decembrie 2012

Salariile bugetarilor se vor menţine la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2012, pe întreg parcursului anului 2013, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
Economica.net - mie, 12 dec. 2012, 09:46
Salariile bugetarilor s-ar putea menţine în 2013 la nivelul din decembrie 2012

‘În eventualitatea în care nivelul salariilor nu s-ar păstra la un nivel similar celui din decembrie 2012 şi pentru anul 2013, cheltuielile bugetului general consolidat s-ar majora cu circa 44,3 miliarde lei, reprezentând 6,8% din PIB. Aceste cheltuieli suplimentare sunt nesustenabile din punct de vedere financiar’, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Potrivit sursei citate, în anul 2013, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.

De asemenea, în anul 2013 se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna decembrie 2012 indemnizaţiile privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, drepturile privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, indemnizaţiile privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961, precum şi indemnizaţia pentru activitatea de liber-profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România şi cuantumul indemnizaţiei preşedintelui Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice.

Salariile bugetarilor au fost fi majorate, de la 1 decembrie, cu 7,4% faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012, banii urmând să intre efectiv în plată în ianuarie 2013. Aceasta este a doua etapă de majorare a salariilor bugetarilor stabilită prin Ordonanţă de Urgenţă 19/2012 a Guvernului Ponta în vederea recuperării reducerilor salariale din iunie 2010. Prima etapă de majorare a fost în iunie, când salariile bugetarilor au crescut cu 8% faţă de nivelul din mai.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...