Salariile de la FMI în colimatorul Statelor Unite

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a îndemnat sâmbătă Fondul Monetar Internaţional (FMI) să dea dovadă de o "disciplină bugetară exemplară" şi să facă "alegeri dificile" pentru a reduce salariile conducerii şi angajaţilor săi, relatează AFP.
Economica.net - Dum, 15 oct. 2017, 06:44
Salariile de la FMI în colimatorul Statelor Unite

„Ca instituţie publică, la fel ca toţi membrii pe care îi supraveghează şi consiliază, FMI trebuie să dea dovadă de o disciplină bugetară exemplară şi să fie eficient în utilizarea unor resurse limitate”, a declarat Steven Mnuchin la Washington cu prilejul reuniunii anuale a FMI şi Băncii Mondiale.

„A atinge acest obiectiv antrenează în mod necesar alegeri dificile, în special în privinţa salariilor şi prestaţiilor de care beneficiază conducerea şi salariaţii”, a subliniat demnitarul american în cursul intervenţiei sale în faţa Comitetului Financiar şi Monetar (CMFI), organul de conducere a FMI.

„Fondul este foarte conştient de costuri şi, din acest motiv, am operat cu un buget constant timp de şase ani consecutivi”, a răspuns o purtătoare de cuvânt a FMI, întrebată de AFP în legătură cu declaraţiile secretarului Trezoreriei. „Conducerea revizuieşte constant salariile şi beneficiile”, a adăugat ea.

La Banca Mondială, Steven Mnuchin a respins majorarea de capital dorită de preşedintele acesteia, Jim Yong Kim, lansând, de asemenea, un apel la o disciplină bugetară mai mare.

„Mai mult capital nu este o soluţie atunci când capitalul existent nu este alocat în mod eficient”, a afirmat Mnuchin în intervenţia sa la Comitetul de dezvoltare al Băncii Mondiale. „Vedem o marjă pentru mai multă disciplină bugetară”, a subliniat el.

În schimb, ministrul german pentru dezvoltare economică, Gerd Muller, a apreciat că majorarea de capital este „urgentă”.

De mai multe luni, preşedintele Băncii Mondiale pledează pentru o majorare a resurselor acesteia, în timp ce este concurată de noi actori ai dezvoltării economice.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...