Samsung a prezentat noul Galaxy Note8. FOTO

Smartphone-ul Galaxy Note8 a fost prezentat oficial în cadrul unui eveniment care a avut loc miercuri, la New York, a anunţat compania.
Economica.net - mie, 23 aug. 2017, 16:58
Samsung a prezentat noul Galaxy Note8. FOTO

Al doilea şi ultimul vârf de gamă pregătit de Samsung pentru anul în curs are un ecran de tip Infinity Display, la fel ca Galaxy S8. Însă, de data aceasta, Samsung a ales un ecran de 6,3 inch, mai mare chiar şi decât cel al modelului S8 Plus.

Principala noutate, însă, este sistemul foto. Note8 este primul telefon Samsung dotat cu două camere foto. Una dintre acestea are o apertură f/1.7, iar dea de-a doua are o lentilă de tip tele cu f/2.4 apertură. 

Galaxy Note8 este primul smartphone din portofoliul Samsung echipat cu două camere principale de 12MP, cu stabilizare optică a imaginii (OIS) disponibilă atât pentru obiectivul wide, cât și pentru teleobiectiv.

Cu un chipset Snapdragon 835 sau Exynos 8895 în funcţie de regiune (în România cel mai probabil va disponibilă varianta cu Exynos) şi 6 GB memorie RAM, noul flagship Samsung va putea rula două aplicaţii în paralel.

Pentru a nu risca eventuale probleme cu bateria, Samsung a optat pentru un acumulator de capacitate redusă faţă de alte modele, de 3.300 mAh. Nu lipseşte suportul pentru încărcarea rapidă, care se va putea face atât prin intermediul conectorului USB-C, cât şi wireless.

Din fericire pentru a o bună parte a utilizatorilor, producătorul coreean a ales să păstreze tradiţionala ieşire audio de 3,5 milimetri, dispozitivul fiind totodată rezistent la apă şi praf conform certificării IP68.

Note 8 va fi livrat cu versiunea 7.1 de Android preinstalată şi include noul asistent virtual al celor de la Samsung, Bixby care, din păcate, nu cunoaşte în acest moment decât limbile engleză şi coreeană.

Cu o memorie internă de 128 GB sau 256 GB şi suport pentru carduri de memorie, noul smartphone Samsung va fi disponibil pentru precomenzi încă din 24 august. Galaxy Note8 va fi disponibil din mijlocul lunii septembrie şi va fi prezentat în gama de culori Midnight Black, Orchid Grey, Maple Gold şi Deepsea Blue.

Utilizatorii din România care fac precomandă pentru noul Galaxy Note8 la partenerii Samsung vor primi cadou un dispozitiv Samsung DeX. Acesta aduce experiența desktop direct pe smartphone prin conectarea telefonului la un monitor, tastatură și mouse. Cu Samsung DeX, utilizatorii pot edita documente, rula prezentări, se pot juca, se pot conecta cu prietenii și pot vedea conținutul pe un ecran mai mare fără niciun efort. Cu Galaxy Note8 și DeX, utilizatorii se bucură de mai multă ușurință de utilizare datorită interfeței îmbunătățite care facilitează accesul la aplicații și susține multi tasking-ul și care extinde posibilitățile de productivitate și divertisment.

„Apreciem pasiunea neîncetată a comunităţii Note. A fost o sursă de inspiraţie constantă pentru noi şi am proiectat noul Note pentru utilizatori”, a spus DJ Koh, preşedinte Mobile Communications Business, Samsung Electronics. „De la ecranul Infinity Display, la S Pen-ul îmbunătăţit şi cea mai performantă cameră duală de la Samsung, Galaxy Note8 îi ajută pe oameni să facă lucruri pe care nu le credeau posibile.”

Samsung a lansat primul model din seria Note în 2011. De atunci, a apărut o comunitate de entuziaşti, datorită afinităţii pentru ecranul mai mare, tipic Note, şi S Pen-ului. Conform unei cercetări de piaţă realizată de Samsung, 85% dintre utilizatorii de Note spun că se mândresc cu dispozitivul lor şi îl recomandă prietenilor, iar 75% dintre aceştia spun că este cel mai bun telefon pe care l-au avut.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...