Samsung iese de pe piaţa corpurilor de iluminat cu LED

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunţat, luni, că va înceta producţia corpurilor de iluminat cu LED care se desfăşoară în afara Coreei de Sud, reducând puternic o activitate pe care, în urmă cu patru ani, o considera drept un domeniu strategic de creştere, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 27 oct. 2014, 12:39
Samsung iese de pe piaţa corpurilor de iluminat cu LED

În 2010, LED-urile figurau printre cele cinci activităţi considerate de Samsung drept noi motoare de creştere, alături de baterii reîncărcabile pentru automobile electrice, celule fotovoltaice, echipamente medicale şi biofarmacie. La acea dată, grupul estima că acest segment va genera o cifră de afaceri anuală de 50.000 de miliarde de woni (37,4 miliarde de euro) până în 2020. Însă, Samsung Electronics nu a reuşit să se impună pe piaţa LED-urilor, în condiţiile în care marile pieţe dezvoltate sunt dominate de grupul olandez Philips şi de cel german Osram, în timp ce rivalii chinezi controlează pieţele emergente.

Un purtător de cuvânt al Samsung Electronics a apreciat că veniturile generate de această activitate sunt mici, dar nu a vrut să ofere cifre precise şi nici nu a dat detalii cu privire la sumele investite de Samsung în producţia de corpuri de iluminat cu LED.

‘Vom rămâne prezenţi în industria LED prin intermediul activităţilor noastre de producţie de componente pentru LED’, a informat grupul Electronics, într-un comunicat de presă, adăugând că se va concentra pe domenii precum LED-urile pentru produsele electronice de larg consum de genul televizoarelor.

Decizia celor de la Samsung vine la o lună după ce rivalul Philips a anunţat şi el că va renunţa la operaţiunile din domeniul corpurilor de iluminat pentru a-şi extinde activităţilor din domeniul echipamentelor medicale şi produselor electrocasnice. Cu două luni înainte, şi grupul german Osram Licht AG, care produce şi el LED-uri, a anunţat un plan de reducere a costurilor care includea eliminarea a aproape 8.000 de locuri de muncă.

Potrivit analiştilor, războiul preţurilor demarat de producătorii de LED-uri a redus profitabilitatea până la un nivel considerat neatractiv pe termen lung, în pofida creşterii explozive a vânzărilor de corpuri de iluminat cu LED.

‘Se pare că Samsung a decis să renunţe la aceste activităţi deoarece concurenţa de preţ era atât de acerbă, încât nu era loc de creştere’, a declarat analistul IM Investment, Lee Min-hee.

De asemenea, decizia Samsung scoate în evidenţă provocările cu care se confruntă grupul în identificarea de noi motoare de creştere. Acest lucru, precum şi dezvoltarea de noi oportunităţi de dezvoltare vor face parte dintre sarcinile principale ale lui Jay Y. Lee, considerat drept viitorul director general al companiei, după ce tatăl acestuia, Lee Kun-hee, a fost spitalizat în luna mai, după un atac cardiac.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...