Samsung îşi va restructura gama de telefoane ieftine. Profitul companiei scade în T3 cu 50%

În trimestrul al treilea al acestui an, Samsung a înregistrat un profit net de 4.220 miliarde woni (4,01 miliarde de dolari, în scădere cu 48,7% de la 8.240 miliarde woni în perioada similară a anului trecut). Profitul operaţional a înregistrat o scădere şi mai mare, de 60%, până la 4.100 miliarde woni (3,9 miliarde de dolari), în linie cu avertismentul lansat luna trecută. De asemenea, profitul înregistrat de divizia de telefoane mobile a scăzut cu 73,9%, până la 1.750 miliarde woni, cea mai slabă performanţă înregistrată în ultimii trei ani.
Economica.net - joi, 30 oct. 2014, 08:27
Samsung îşi va restructura gama de telefoane ieftine. Profitul companiei scade în T3 cu 50%

Cifra de afaceri s-a redus şi ea cu 19,6%, până la 47.450 miliarde woni, coborând sub pragul de 50.000 de miliarde de woni pentru prima dată în ultimii doi ani, în condiţiile în care grupul sud-coreean s-a confruntat cu o concurenţă crescută din partea rivalului Apple, care a lansat iPhone6, iar producătorii chinezi au lansat mai multe smartphone-uri ieftine.

‘Noua linie de produse precum seria Galaxy Note nu a reuşit să genereze o cerere suficientă, în timp ce preţul mediu de vânzare pentru modelele mai vechi a scăzut’, a informat Samsung într-un comunicat.

Directorii Samsung au anunţat că firma intenţionează să îşi remanieze gama de smartphone-uri pe segmentul inferior, pentru a fi mai competitivă la capitolul preţ şi, în acelaşi timp, va utiliza componente de calitate ridicată pentru a-şi distinge produsele de cele ale rivalilor.

‘Segmentul inferior-mediu creşte rapid şi intenţionăm să răspundem energetic pentru a profita de această creştere’, a declarat vice-preşedintele Samsung, Kim Hyun-joon.

În trimestrul al treilea, Samsung a vândut un număr total de telefoane mobile de 102 milioane unităţi, dintre care aproximativ 80% au fost smartphone-uri. Preţul mediu de comercializare a telefoanelor mobile s-a situat la 190 de dolari în trimestrul al treilea.

În al doilea trimestru al acestui an, cota Samsung pe piaţa globală de smartphone-uri a scăzut până la 25,2%, de la 33,3% în urmă cu un an, în timp ce cota de piaţă combinată a producătorilor chinezi Huawei şi Lenovo a crescut de la 9% la 12,3%.

Analiştii sunt de părere că Samsung va fi nevoit să-şi sacrifice marjele de profit pentru a-şi proteja cota de piaţă. Dispozitivele ieftine sunt aşteptate să susţină creşterea pieţei globale de smartphone-uri în următorii ani, ceea ce înseamnă că va avea loc o tendinţă generală de migraţie spre preţuri medii de comercializare mai mici.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...