Sanofi investeşte 170 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie de vaccinuri în Franţa

Sanofi investeşte 170 de milioane de euro în extinderea centrului de producţie a vaccinurilor din Val de Reuil, Franţa, cu o nouă unitate de profil. Datorită acestei investiţii, Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Sanofi, va extinde distribuţia de vaccinuri antigripale VaxigripTetra în 70 de ţări. Vaccinul, disponibil şi în România, conţine două tulpini A şi două tulpini B ale virusului gripal, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Cristina Şomănescu - lun, 06 nov. 2017, 12:24
Sanofi investeşte 170 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie de vaccinuri în Franţa

Sanofi vrea să finalizeze până în anul 2021 procesul de extindere a unităţii de producţie din Val de Reuil, producţia efectivă de vaccinuri din noul centru urmând să înceapă în anul 2022.

Centrul de producţie din Val de Reuil este unul dintre jucătorii mari din lume în producţia de vaccinuri antigripale. A fost înfiinţat în 1973 în regiunea Normandia din Franţa, la 100 kilometri de Paris. Unitatea include şi centrul Sanofi Pasteur de distribuţie a vaccinurilor la nivel global, de unde în jur de 900 de milioane de doze de vaccin sunt distribuite în întreaga lume în fiecare an.

VaxigripTetra este un vaccin antigripal cu patru tulpini, care conţine două tulpini A (A/H1N1 şi A/H3N2) şi două tulpini B (B/Victoria şi B/Yamagata) ale virusului gripal, conform recomandărilor OMS.
Vaxigrip Tetra este deja disponibil pe 20 de pieţe din Europa, printre care şi piaţa din România.

„Gripa continuă să fie o problemă majoră pentru sănătatea publică în întreaga lume, cauzând complicaţii grave, spitalizări şi decese, în special în rândul anumitor categorii de persoane cu risc crescut”, a declarat David Loew, Executive Vice President al Sanofi, şi Head of Sanofi Pasteur.

Cel mai mare risc de complicaţii ale gripei apare în rândul femeilor gravide, copiilor cu vârsta mai mică de 59 de luni (recomandarea OMS este de a vaccina copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 59 de luni), vârstnicilor, persoanelor care suferă de boli cronice.

Gripa afectează anual la nivel global aproximativ 5-10% dintre adulţi şi 20-30% dintre copii, conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Epidemiile de gripă generează anul între trei până la cinci milioane de cazuri de boli grave şi între 250.000 până la 500.000 de decese.

Sanofi Pasteur produce 200 de milioane de doze de vaccinuri împotriva gripei sezoniere în fiecare an, în cele patru unităţi de producţie: Swiftwater (Pennsylvania, Statele Unite), Val de Reuil (Franţa), Ocoyoacac (Mexico City, Mexic) şi Shenzhen (China).

Vaccinurile Sanofi Pasteur împotriva gripei sezoniere sunt autorizate şi distribuite în peste 150 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa de a se orienta către......
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...