Scădere de peste 24% pentru construcţiile de locuinţe, în primele patru luni din 2018

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 2,7% în primele patru luni din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, scădere reflectată la construcţiile noi, cu 6,1%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 3,5%, informează joi Institutul Naţional de Statistică (INS). Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 24,4%, în aprilie 2018, faţă de aprilie 2017. Faţă de luna martie 2018, contracţia pe sectorul locuinţelor a fost de 4,9%.
Economica.net - joi, 14 iun. 2018, 07:42
Scădere de peste 24% pentru construcţiile de locuinţe, în primele patru luni din 2018

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 10,2%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,7%, în primele patru luni din 2018, faţă de perioada similară din 2017 (ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, scăderea a fost de 23,1%). Creşteri au fost la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 6,9%, respectiv cu 6,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 0,6%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,6%, respectiv cu 0,3%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 11,6%, respectiv cu 7,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,1% în aprilie 2018, faţă de aprilie 2017, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi, cu 11,4%. Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 17,1%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 12,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale, cu 24,4%. Creşteri au fost la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti, cu 4,7%, respectiv cu 3,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,7%. Pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la construcţiile noi, cu 8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la lucrările de reparaţii capitale cu 16,1% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 14,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale, cu 22,1%. Creşteri au fost la la construcţiile inginereşti, cu 7,3%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 6,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 3,1%, în aprilie 2018 faţă de luna precedentă, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale, cu 13,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 2,5%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale, cu 14,0%, şi la clădirile rezidenţiale, cu 4,9%. Creştere a avut loc la construcţiile inginereşti, cu 6,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,1%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,8% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,4%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale, cu 10,8%, şi la clădirile rezidenţiale, cu 7,8%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 5%.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...