Scandalul Volkswagen: Audi a suspendat doi ingineri în urma anchetei interne

Audi, divizia de lux a Volkswagen, a suspendat doi ingineri după ce s-a descoperit în motoarele sale diesel mai mari echipamente care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante în SUA, a anunţat joi directorul general al Audi, Rupert Stadler, într-un interviu acordat publicaţiei 'Donaukurier', transmite Reuters.
Economica.net - joi, 26 nov. 2015, 12:58
Scandalul Volkswagen: Audi a suspendat doi ingineri în urma anchetei interne

Audi a recunoscut în faţa autorităţilor de reglementare din SUA că vehiculele sale diesel cu motor V6 de trei litri utilizează trei programe software care nu au fost dezvăluite anterior. Unul din aceste sisteme electronice speciale ar fi putut fi utilizat pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform reglementărilor din SUA.

Anterior, reprezentanţii Volkswagen au dat asigurări că scandalul emisiilor este legat doar de motoarele diesel de doi litri pe care le produce VW şi au dezminţit că motoarele mai mari, fabricate de Audi, ar fi suspecte. Softul afectează 85.000 de modele Audi, Volkswagen şi Porsche vândute începând cu 2009 în SUA.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

Audi verifică acum dacă angajaţii de la dezvoltare tehnică şi alte departamente au manipulat în mod deliberat dispozitivele de control a emisiilor şi a suspendat doi ingineri, a anunţat Stadler fără a da informaţii suplimentare.

Motoarele diesel V6 de trei litri sunt asamblate de Audi la fabrica sa din Neckarsulm, Germania, şi sunt folosite la modelele premium ale brandurilor Audi şi Porsche vândute în perioada 2009 – 2015. Până acum numărul oficialilor de la Audi care au plecat în urma scandalului emisiilor a ajuns la opt.

Scandalul emisiilor care afectează grupul Volkswagen nu va duce la diminuarea vânzărilor din SUA ale diviziei sale de lux, Audi, a declarat săptămâna trecută Scott Keogh, preşedintele Audi America.

În cele două luni care au trecut de la izbucnirea scandalului, vânzările Audi s-au situat la acelaşi nivel record ca în perioada similară din 2014, conform datelor companiei.

Keogh a estimat că pe ansamblul acestui an Audi ar urma să depăşească pentru prima dată nivelul de 200.000 de maşini vândute în SUA.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării de la Taipei, cu o......
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...