Imobiliarii au şters praful de pe vechile machete şi au cumpărat noi terenuri. Explozie de proiecte rezidenţiale

Dobânzile mici la depozite şi ieftinirea creditelor au pus pe roate piaţa de apartamente noi. În ultimii doi ani, şi mai intens în ultimul an, dezvoltatorii au şters praful de pe vechile machete sau au cumpărat terenuri pentru noi dezvoltări. Iar odată cu noile proiecte lansate, s-au deblocat şi bugetele de promovare.
Andrada Ghira - Dum, 23 aug. 2015, 21:10
Imobiliarii au şters praful de pe vechile machete şi au cumpărat noi terenuri. Explozie de proiecte rezidenţiale

Specialiștii din imobiliare estimau pentru acest an finalizarea unui număr de 3.200 noi locuințe în București, cu preponderență în sectorul 6. 

Iar dezvoltatorii au ieșit pe piață cu noile proiecte, promovare pe portalul  imobiliare.ro, unde sunt listate 161 de ansambluri rezidenţiale din toată ţara, din care 122 sunt în Bucureşti şi Ilfov. Față de anul trecut, numărul de noi ansambluri promovate a crescut cu circa 40%, potrivit datelor oferite de imobiliare.ro la solicitarea ECONOMICA.NET. Dezvoltatorii de apartamente scot câteva sute de euro pe lună pentru promovarea unui singur proiect rezidenţial. 

Cel mai recent proiect lansat este Cartierul Solar, din sudul Capitalei, la care lucrările de construcție pentru primele 296 de apartamente au fost deja demarate. În total, proiectul va oferi pe piață 1.000 de noi locuințe.

CITEȘTE ȘI Investitori din Emiratele Arabe construiesc cu 45 de milioane de euro 1.000 de apartamente cu panouri solare în Bucureşti

Dezvoltatorul Novum Invest, care a construit și finalzat 300 de noi locuințe din opt proiectr rezidențiale de mici dimensiuni, a dat recent startul unui nou proiect în zona Politehnicii, în apropiere de stația de metrou Petrache Poenaru. Este vorba de un proiect cu 480 de apartamente în opt noi blocuri. În primă fază, firma construiește două blocuri cu un total de 120 de locuințe, care vor fi livrate în primăvara anului viitor.

Lucrările pentru un nou proiect, cu 260 de locuințe, au început în luna martie a acestui an. Compania R.U. Shalit Dezvoltare şi Construcţii dezvoltă proiectul Floreasca Residence în apropiere de parcul Verdi, pe strada Dâmbovicioara. 100 apartamtne vor fi finalizate în primă fază anul viitor în luna iunie. 

CITEȘTE ȘI Un dezvoltator israelian ridică un ansamblu cu 260 de apartamente în Floreasca

În plus, vânzarea ternului unde funcționau serele Berceni, deținut de omul de afaceri Horia Culcescu, a adus la un loc mai mulți dezvoltatori care au au construit blocuri de locuințe în zona de sud a Capitalei. Proiectul care înglobează toţi aceşti dezvoltatori se numeşte Metalurgiei Park, iar terenul a fost împărţit în două faze, fiecare cu 25 de hectare disponibile spre dezvoltare.

„Am vândut 80% din terenul de 25 ha din prima fază. Noi dezvoltatori au cumpărat parcele de teren aici. Este vorba de Kristal Residence, Art Residence, Look Residence, Galaxy Residence, iar în curând îi vom avea şi pe cei de la Gama Residence”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Cătălin Grigore, proprietarul companiei Sud Rezidenţial, care se ocupă de vânzarea terenului.

Peste 5.000 de apartamente vor fi construite pe jumătate din terenul fostelor sere, iar primii locatari se vor putea muta în noile locuințe din luna decembrie a acestui an. 

CITEȘTE ȘI 10 dezvoltatori ridică mii de apartamente pe serele Berceni. Câte rezervări s-au făcut

Și pentru anii următori sunt planuri pentru noi blocuri, fie că e vorba de proiecte de locuinţe noi, fie că e vorba de proiecte scoase de la naftalină. Pe listă sunt israelienii de la AFI Europe, care ar urma să construiacă anul viitor circa 200 de noi locuințe pe terenul Laromet din București, dar și Țiriac Imobiliare, care construiește o nouă fază cu 132 de locuințe în cadrul proiectului Residenz. 

CITEȘTE ȘI Revine întrecerea dezvoltatorilor: peste 14.000 de noi locuinţe anunţate pentru următorii ani

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...