SEAT a obţinut cel mai mare profit operaţional din istoria mărcii

Producătorul auto SEAT obţinut în 2017 cel mai mare profit operaţional din istoria mărcii - 191 milioane euro, în creştere cu 24,8% faţă de 2016, când a înregistrat un profit operaţional de 153 milioane de euro, informează importatorul local.
Economica.net - mie, 21 mart. 2018, 10:12
SEAT a obţinut cel mai mare profit operaţional din istoria mărcii

Conform rezultatelor prezentate de Grupul Volkswagen, SEAT a încheiat anul cu o cifră de afaceri record de 9,892 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un plus de 11,2% faţă de 2016 (8,894 miliarde de euro).

Creşterea vânzărilor a mărit considerabil profitul operaţional şi încasările mărcii SEAT, ceea ce s-a datorat şi mixului avantajos de produse, cota modelelor cu o marjă mai mare fiind mai ridicată.

SEAT a livrat 468.400 de autovehicule în 2017, ceea ce reprezintă cu 14,6% mai mult decât anul trecut şi este cel mai bun rezultat din anul 2001 şi până acum.

Astfel marca a repurtat una dintre cele mai mari creşteri din Europa.

‘Suntem foarte încântaţi că am obţinut cel mai bun rezultat din istoria companiei noastre şi, totodată, intenţionăm să ne extindem şi în continuare în forţă afacerea’, a declarat preşedintele SEAT, Luca de Meo.

SEAT a continuat cu cea mai mare ofensivă de produs implementată de-a lungul timpului de marca. În 2017 a fost astfel lansat Leon facelift, alături de a cincea generaţie Ibiza şi de noul crossover Arona. Ateca a crescut vânzările mărcii SEAT şi a ajutat marca să obţină rezultate-record pe mai multe pieţe, ca de exemplu Germania, Marea Britanie, Austria sau Elveţia. În primul său an comercial complet, noul SUV compact a fost vândut în 78.700 de exemplare. SEAT şi-a menţinut cursul ascendent şi la începutul anului 2018, vânzările globale din ianuarie şi februarie crescând cu 23,1%, la un total de 78.800 de automobile.

De asemenea, producţia totală de autovehicule SEAT a crescut cu 14,9%, la 479.300 de unităţi. În 2017, SEAT a construit autovehicule în Martorell (Spania), Kvasiny şi Mladá Boleslav (Republica Cehă), Palmela (Portugalia) si Bratislava (Slovacia).

Pentru al doilea an consecutiv, în baza noului contract colectiv de muncă, în 15 aprilie, angajaţii SEAT vor primi un bonus adiţional, ca participare la rezultatele obţinute. Compania îi va plăti fiecărui angajat 700 de euro bonus brut, cu aproape 50% mai mult decât anul trecut (480 euro).

SEAT este singura companie care concepe, dezvoltă, produce şi distribuie automobile în Spania. Membră a Grupului Volkswagen, multinaţionala are sediul la Martorell (Barcelona), exportă 80% dintre autovehiculele sale şi este prezentă în peste 80 de ţări, prin intermediul reţelei sale compuse din 1.700 de dealership-uri. În 2017, SEAT a vândut la nivel mondial aproape 470.000 de autovehicule.

Grupul SEAT are aproape 14.700 de angajaţi specializaţi, la cele trei centre de producţie din Barcelona, El Prat de Llobregat şi Martorell, unde sunt fabricate modelele Ibiza, Leon şi Arona. De asemenea, compania produce Ateca şi Toledo în Republica Cehă, Alhambra în Portugalia şi Mii în Slovacia.

Te-ar mai putea interesa și
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom Food, lansează în București AD/01, un nou "studio tech" care se va ocupa......
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...