Şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Cum se va schimba Capitala

O şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost convocată de către primarul general interimar, Răzvan Sava, pentru marţi, începând cu ora 15,00, scrie Agerpres. În şedinţă se va discuta reamenajarea unor spaţii publice şi parcuri din centrul oraşului.
Economica.net - mar, 29 dec. 2015, 05:01
Şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Cum se va schimba Capitala

Printre proiectele ce vor fi discutate şi votate se numără:

– reamenajarea bulevardului Unirii între Piata Constitutiei şi Piata Unirii şi transformarea în spaţiu pietonal;

– reamenajarea Pietei Constitutiei si amenajarea unei parcari subterane;

– reamenajarea Pietelor Cantacuzino si Lahovary si amenajarea unor parcari subterane;

– reamenajarea spatiului verde de la Sala Palatului, a parcurilor Izvor si Sfintii Apostoli;

– revitalizarea zonei de la Piata de Flori.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al PMB, pe ordinea de zi, la primul punct, figurează un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului pentru fundamentarea oportunităţii delegării prin concesiune a activităţii de salubrizare în municipiul Bucureşti şi delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare.

Din studiu reiese că activităţile de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie din ultimii cinci ani realizate de către operatorul contractat de municipiul Bucureşti au constat în campanii de igienizare axate mai ales pe combatarea ţânţarilor şi şobolanilor.

‘Totuşi, diferiţi factori arată o revenire a focarelor şi intervenţiilor punctuale necesare care au fost realizate. (…) Din studiul asupra percepţiei populaţiei se observă necesitatea unor intervenţii şi asupra altor vectori în cadrul dezinsecţiei: căpuşe, gândaci de canalizare, etc’, se arată în studiu.

Totodată, se menţionează că în percepţia populaţiei calitatea generală a serviciilor este bună, iar infestarea, în parametrii normali. Se mai precizează că în vederea eficientizării activităţii se impune o abordare globală (un program unitar de acţiune), dar şi includerea unor servicii la cerere (în cazul identificării unor focare). Studiul detaliază activităţile care urmează să fie delegate, frecvenţa cu care vor trebui deratizate blocurile, locuinţele individuale şi zonele cu vegetaţie, dar şi cât de des vor trebui efectuate operaţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, căpuşelor şi gândacilor de canalizare. Pentru activităţile de teren este necesar un număr minim de 326 agenţi DDD, dar vor fi necesare şi 14 persoane care să asigure managementul, potrivit sursei citate.

De asemenea, pe ordinea de zi figurează şi şase proiecte de hotărâre care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană ‘Zona Centrală’.

* Astfel, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal ‘Piaţa Constituţiei – Antim – B-dul Unirii’ îşi propune creşterea atractivităţii pietonale în zona reprezentativă a Parlamentului, eliberarea spaţiului public de prezenţa agresivă a autoturismelor de-a lungul Bulevardului Unirii, în Piaţa Constituţiei şi în zona mănăstirii Antim; constituirea unui spaţiu reprezentativ de adunare, odihnă şi recreere în vecinătatea Palatului Parlamentului, sporirea atractivităţii în zona Mănăstirii Antim şi sprijinirea dezvoltării unui nucleu activ bazat pe activităţi culturale, sociale, de agrement şi de turism; crearea de parcări subterane.

* Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal ‘Piaţa Cantacuzino – Piaţa Lahovary’ are ca principale obiective: conturarea unei identităţi cultural-turistice a zonei, decongestionarea traficului rutier, favorizarea potenţialului de promenadă, facilitarea accesului spre Parcul Ioanid şi Grădina Icoanei, ‘zone verzi din centrul oraşului cu valoare ambientală deosebită, susţinute de clădiri cu valoare patrimonială’.

* Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal ‘Parc Sfinţii Apostoli – Podul Calicilor’ propune – alături de conturarea unei identităţi cultural-turistice a zonei, decongestionarea de trafic rutier şi favorizarea potenţialului de promenadă – consolidarea potenţialului turistic al zonei, revitalizarea şi integrarea în circuitul turistic bucureştean a zonei cu valoare ambientală din jurul Bisericii Domniţa Bălaşa, cât şi a tradiţionalului ‘pod al calicilor’.

* Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal ‘Parc Izvor – Pod Mihai Vodă’ are ca obiectiv: remodelarea şi modernizarea Parcului Izvor, recuperarea identitară istorică a oraşului prin reconstituirea tramei stradale locale dinaintea demolărilor ca trasee de parc, revigorarea sentimentului de apartenenţă la valorile urbanistice tradiţionale, dar şi identificarea cu trecutul istoric bucureştean.

* Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal ‘Spaţiu Public Sala Palatului’ urmăreşte remodelarea/modernizarea zonei verzi aferente Sălii Palatului şi realizarea unui spaţiu public compus şi amenajat după principii actuale, atractiv, polivalent, adaptabil, acoperind o mare varietate de utilizări (acces spectacol, relaxare, agrement).

* Pe ordinea de zi se mai află şi proiectul de ho

 

a zonei centrale bucureştene, decongestionare spaţiilor publice de trafic auto şi automobile parcate, favorizarea potenţialului de promenadă, creşterea capacităţii de parcare auto în zonă, transformarea tradiţionalei pieţe de flori într-un punct de atractivitate turistică.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...