Şeful CNAIR: Cei 3 kilometri ai A3 situaţi în zona Petricani vor fi daţi în folosinţă la sfârşitul anului

Lucrările la cei trei kilometri din Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, în zona Petricani, se desfăşoară conform graficului de execuţie şi vor fi încheiate la sfârşitul anului, dacă vremea nu va avea un caracter excepţional în următoarea perioadă, a afirmat, marţi, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor.
Economica.net - mar, 29 nov. 2016, 14:52
Şeful CNAIR: Cei 3 kilometri ai A3 situaţi în zona Petricani vor fi daţi în folosinţă la sfârşitul anului

‘Este un şantier pe care l-am deblocat şi a fost început la debutul acestui an – şi mă refer în special la partea de execuţie. Ne-am angajat că până la finele anului vom deschide traficului aceşti trei kilometri până în strada Popasului şi pot spune că în momentul de faţă lucrările evoluează conform graficului de execuţie. Dacă vremea nu are un caracter excepţional în această perioadă, adică să nu vină ploi săptămâni întregi, lucrările vor fi finalizate fără probleme şi ne vom ţine acest angajament’, a spus Homor.

Potrivit acestuia, este a doua descărcare a acestui tronson de autostradă urbană după centura de la Ştefăneşti.

”Va descărca în strada Popasului. Probabil va fi o restricţionare de tonaj pe această descărcare. Nu va avea bandă de urgenţă, pentru că sunt bretelele care descarcă. Noi avem autostradă, există un sector destul de mare care este executat deja şi acestea sunt doar descărcările din autostradă. Autostrada, după cum vedeţi, traversează strada Popasului prin acest pasaj şi va avea trei benzi pe sens, cu bandă de urgenţă’, a explicat şeful CNAIR.

El a precizat că autostrada nu trebuie să se oprească în strada Popasului, ci să continue până în Şoseaua Petricani, lucrările finale având ca termen contractual luna noiembrie 2017.

‘Proiectul final este cu descărcare în Petricani. Pe raza municipiului Bucureşti avem autorizaţie de construire, inclusiv pe sectorul pe care se lucrează acum. Lipseşte autorizaţia pe aproximativ 1,3 kilometri pe raza oraşului Voluntari. Estimăm ca până la finele acestui an să obţinem autorizaţia şi pentru acest sector, astfel încât la sfârşitul anului viitor tot proiectul să fie finalizat. De aici până la Şoseaua Petricani avem în jur de 2,5 kilometri. Estimarea contractului este sfârşitul anului viitor, luna noiembrie’, a subliniat Cătălin Homor.

În ceea ce priveşte amenajarea de toalete pe Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, directorul general al CNAIR a spus că la începutul anului viitor vor începe lucrările, deoarece consorţiul care a câştigat licitaţia nu a prezentat scrisoarea de garanţie timp de 6-7 luni.

‘Este un contract semnat în luna ianuarie cu un consorţiu. Înainte de a da ordinul de începere pe orice contract trebuie să se prezinte scrisoarea de garanţie bancară. Aproape 6 luni, 7 luni, poate chiar mai mult, nu a fost capabil să aducă această scrisoare de garanţie. Am fost la un pas să reziliem acest contract. Într-un final, în luna octombrie, a venit cu o scrisoare de garanţie valabilă. Am acceptat-o, am dat ordinul de începere şi în cursul anului viitor, la început, vor debuta lucrările”, a spus acesta.

Homor a adăugat că aceste lucrări ar fi putut fi executate şi în regie proprie, iar acest lucru chiar a fost avut în vedere la un moment dat, când s-a luat în calcul şi varianta rezilierii contractului încheiat cu consorţiul.

‘Da, am fi putut executa lucrările şi în regie proprie. Regionala din Bucureşti ar fi avut logistica şi personalul necesar. Acesta a fost şi motivul pentru care am vrut să reziliez contractul. I-am ţinut la discuţii aprinse în sensul că ‘Domnilor, s-a terminat cu joaca! Ori aduceţi scrisoarea de garanţie ori reziliem’ şi în momentul ăla au prezentat o scrisoare de garanţie. Chiar făcusem un plan cu regionala Bucureşti ca să preia proiectul şi să îl finalizăm noi’, a afirmat el.

Pe 19 noiembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, declara că acei trei kilometri care vor întregi Autostrada A3 (Bucureşti – Ploieşti) în zona Petricani vor fi daţi în folosinţă pe 20 decembrie.

‘Pe 15 decembrie vor fi daţi în folosinţă 15 kilometri de autostradă pe lotul 2 Lugoj-Deva şi o să mai fie 3 kilometri la A3. Acest lot nu este important pentru ieşirea pe autostradă, ci este important pentru Petricani. După cum ştiţi, eu chiar am lucrat în zonă, la Renault, şi toată lumea din Doamna Ghica vine pe Petricani. Este aglomeraţie foarte mare, mai trece şi trenul câteodată şi se blochează de multe ori. Dacă deschidem acest tronson putem oferi o altă alternativă în cazul în care se produce un accident sau un blocaj oamenii să poată ajunge în nordul oraşului pe acea variantă folosind şoseaua de centură. Este programată (deschiderea n.r.) pe 20 de decembrie’, a precizat Sorin Buşe, prezent la Ziua Porţilor Deschise la metroul bucureştean.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul său pop-up store....
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...