Şeful Corpului de Control al premierului a şters postarea despre cutremur. Iolu: Poziţia sa nu este a Guvernului

Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a şters de pe Facebook postarea privind reacţia slabă a autorităţilor la cutremurul de sâmbătă, precizând că pagina conţine doar opinii în nume propriu. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, pentru News.ro, că Executivul nu îşi asumă poziţia lui Valentin Mircea.
Economica.net - Dum, 25 sept. 2016, 11:16
Şeful Corpului de Control al premierului a şters postarea despre cutremur. Iolu: Poziţia sa nu este a Guvernului

„Valentin Mircea a vorbit în nume personal, acesta nu este şi poziţia Guvernului. Guvernul a analizat recent care este răspunsul autorităţilor la un cutremur cu consecinţe deosebite, raportul a fost prezentat în Guvern şi apoi public, împreună cu concluziile şi măsurile necesare pentru siguranţa populaţiei”, a spus Liviu Iolu, pentru News.ro.
Valentin Mircea a şters postarea respectivă de pe Facebook şi a afişat pe pagina sau un mesaj potrivit căruia opiniile exprimate pe pagina sa „reprezintă exclusiv poziţia personală a autorului”.

„Este vina mea că nu am fost înnţeles. În curând voi reveni înapoi, în mediul privat, iar comunicarea va fi făcută în principal pe LinkedIn, Twitter şi pe blogul meu profesional”, a mai scris şeful Corpului de Control.

Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat, sâmbătă, pe Facebook, modul în care s-au comportat instituţiile statului din punctul de vedere al comunicării în cazul cutremurului de sâmbătă noaptea, afirmând că nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări şi nu au liniştit populaţia.

„Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii”, a scris oficialul guvernamental, la scurt timp după producerea cutremurului.

Secretarul de stat Raed Arafat consideră periculoasă afirmaţia şefului Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, potrivit căruia oamenii nu ar trebui să se bazeze pe instituţiile statului român în cazul unui mare cutremur, precizând că nu se poate spune că autorităţile au eşuat pentru că nu a fost nevoie de nicio intervenţie în cazul seismului din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, sâmbătă, la ora 2.11.20, în zona Vrancea, la o adâncime de 91,6 kilometri, potrivit INFP.

Seismul s-a produs la şapte kilometri de localitatea Nereju şi 40 de kilometri de Focşani. Mişcarea telurică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...