Şeful Ford anunţă lansarea unor modele noi anul acesta

Noul director general al Ford Motor a declarat joi că producător auto american nu-şi ia ochii de pe ceea ce se întâmplă în prezent atunci când pregăteşte transportul în viitor, transmite AP.
Economica.net - joi, 17 aug. 2017, 15:10
Şeful Ford anunţă lansarea unor modele noi anul acesta

Jim Hackett, care l-a înlocuit în mai pe Mark Fields, a afirmat într-un interviu acordat Associated Press că la noile proiecte legate de serviciile de mobilitate nu au fost folosiţi banii alocaţi dezvoltării maşinilor şi camioanelor.

Răspunzând criticilor dealerilor şi investitorilor privind linia de producţie veche, Hackett a precizat că urmează să fie lansate mai multe vehicule noi. Dealerii nu ştiu nimic de planurile companiei, a declarat şeful Ford.

‘Credem că dealerii vor fi într-adevăr încântaţi de vehiculele care vor fi lansate anul acesta’, a adăugat Hackett, fără a da detalii suplimentare.

În primele şapte luni din acest an, vânzările Ford în SUA au scăzut cu 7% iar cota sa de piaţă s-a redus cu 0,3 puncte procentuale, sporind temerile investitorilor şi dealerilor privind deciziile companiei legate de producţie.

Cel mai bine vândut produs al Ford – camioneta F-Series – a fost recent modernizată dar alte modele importante, cum ar fi sedanul Fusion şi SUV-ul Escape au rămas cu aceleaşi linii de producţie. În cursa pentru dezvoltarea vehiculelor electrice, Ford este în urma rivalelor, iar în timp ce vânzările de SUV-uri subcompact înregistrează creşteri spectaculoase, producătorul auto american nu intenţionează să lanseze un model pe acest segment până anul viitor.

Directorii generali de succes trebuie întotdeauna să fie pregătiţi pentru viitor şi să aibă grijă la prezent, a afirmat Hackett, care participă la San Francisco la un simpozion organizat de Ford privind opţiuni mai bune de transport şi modul în care oraşele pot fi ajutate să gestioneze cu ajutorul tehnologiei majorarea traficului.

Deşi în oraşe există acum mai multe opţiuni de transport, cum ar fi serviciile de ride-hailing de la Uber şi Lyft, Hackett estimează că oamenii nu vor renunţa să deţină maşini. Oamenii deţin deja vehicule şi preferă să le conducă chiar dacă ştiu să nu sunt folosite 90% din timp, a explicat şeful producătorului auto.

‘Nu sunt pregătit să admit că Ford se confruntă cu o lume unde oamenii deţin din ce în ce mai puţine maşini. Dar recunosc că ei au mai multe opţiuni’, a afirmat Hackett.

Recent, Ford a achiziţionat Chariot, o aplicaţie mobilă care oferă posibilitatea de a face naveta, iniţial în zona San Francisco. De la preluare, compania şi-a triplat activitatea şi s-a extins în New York, Seattle şi Austin (Texas).
Cheltuielile pentru viitoarele proiecte sunt reduse comparativ cu banii cheltuiţi de Ford pentru dezvoltarea maşinilor şi camioanelor, a dat asigurări Hackett.

Mark Fields a acceptat să demisioneze în 19 mai din funcţia de director general al Ford, fiind înlocuit cu Jim Hackett, şeful subsidiarei Ford Smart Mobility LLC. Consiliul de Administraţie al Ford şi preşedintele Bill Ford Jr. erau nemulţumiţi de performanţele companiei şi au vrut să se asigure că investiţiile în automobilele autonome, vehiculele electrice şi servicii de ride sharing vor da roade.

Din iulie 2014, acţiunile Ford au scăzut la Bursa de la New York cu 37%, după ce producătorul auto american a avertizat că investiţiile în noile tehnologii (vehiculele autonome şi serviciile de mobilitate) vor reduce profiturile în 2016 şi 2017, înainte de a se redresa în 2018.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, cu compensare, a 0,3009 hectare din Pădurea......
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom ...