Şeful Ford România: Este nedrept că România primeşte maşinile vechi pe care ţările dezvoltate nu le mai folosesc

România continuă să primească maşini vechi pe care ţările dezvoltate nu le mai folosesc, ceea ce mi se pare nedrept, a declarat, marţi, în cadrul Forumului Investitorilor Străini, Valerio Brenciaglia, managing director Ford România.
Economica.net - mar, 27 oct. 2015, 08:51
Şeful Ford România: Este nedrept că România primeşte maşinile vechi pe care ţările dezvoltate nu le mai folosesc

‘Am investit mai mult de un miliard de euro pentru a transforma fabrica de la Craiova. În 2012 am început să producem motoare, iar motorul produs de noi a fost nominalizat de trei ori la capitolul cel mai tehnologizat din lume. Am produs aproximativ 400.000 de motoare din 2012 până acum. Tot de atunci am început să producem un automobil monovolum, B-Max, exportat pe cinci pieţe mari, unde s-au vândut 170.000 de unităţi. Ne-am deschis o companie în România, în 2010, pentru operaţiuni directe. Piaţa internă s-ar putea dezvolta foarte mult, iar investiţia noastră ar avea sens (…) Mi se pare nedrept că această ţară primeşte ceea ce ţările dezvoltate nu mai folosesc în prezent. Recomandăm autorităţilor să creeze o piaţă corectă. Când cumperi o maşină vrei să fii protejat, în calitate de consumator. Acest import paralel al unei pieţei aproape negre din străinătate reprezintă o problemă’, a precizat Brenciaglia.

Acesta a adăugat că România are potenţial de dezvoltare a pieţei auto, deşi la momentul actual la fiecare mie de locuitori se vinde numai o maşină nouă.

‘Există foarte mult potenţial, pentru că dacă ne gândim că ţara are 20 milioane de locuitori, industria auto este destul de scăzută. La o mie de locuitori se vând opt maşini noi, ceea ce este destul de bine şi ne dă un indiciu privind capacitatea bună a pieţei. În cazul maşinilor ecologice, avem o problemă cu infrastructura aici, iar condiţia de a avea maşini care să întrunească multe condiţii de siguranţă nu este valabilă’, a spus şeful Ford România.

Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile /APIA/, în primele nouă luni din 2015, vânzările de autovehicule noi au crescut în România cu 16,2%, până la 85.511 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval din 2014, acest trend fiind susţinut în continuare de achiziţiile realizate de persoanele juridice, cu o pondere în scădere, de 73%.

În ceea ce priveşte segmentul autovehiculelor rulate, statistica relevă faptul că, în primele trei trimestre din 2015, acestea au consemnat un avans de 12,5%, comparativ cu perioada similară din anul precedent, respectiv circa 180.000 de unităţi faţă de aproximativ 160.000.

La capitolul producţie naţională, în luna septembrie 2015, s-au înregistrat 41.784 de autovehicule, cu 18,4% mai puţine decât luna similară din 2014. Per total, în perioada ianuarie – septembrie 2015, producţia totală de autovehicule s-a situat la 298.355 de unităţi, în creştere cu 3,8% faţă de perioada similară din anul precedent. Dintre acestea, 259.570 unităţi au fost produse de Dacia şi 38.785 de către Ford.

În ceea ce priveşte înmatriculările auto, statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/ relevă faptul că, în primele nouă luni ale anului în curs, acestea au ajuns la 56.839 de unităţi, în creştere cu 10,23% faţă de intervalul ianuarie – septembrie 2014, când se consemnaseră 51.564 de unităţi.

Mărcile preferate de către şoferii români au fost, în septembrie, Dacia, cu 1.611 unităţi, în creştere cu 11,49% faţă de septembrie 2014, în timp ce Volkswagen s-a clasat pe locul secund, cu 649 de unităţi, dar în scădere cu 20,85%, urmată de Skoda, cu 456 de unităţi (-17,09%), şi Ford, cu 366 de unităţi (-24,85%).

Summit-ul Investitorilor Străini /Foreign Investors Summit/ continuă, marţi, la Bucureşti, cu o nouă sesiune de dezbateri.

Evenimentul, ce are loc în perioada 26-29 octombrie, reuneşte specialişti din numeroase domenii, precum financiar, IT&C, real-estate şi auto.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...