Şeful Renault România: Nu văd încă o presiune venită din cauza creşterilor salariale din sectorul public. Vom angaja 500 de persoane în 2017

Grupul Renault va continua să facă angajări în acest an, în special ingineri, în contextul în care planul companiei prevede 500 de recrutări în acest an şi producţia de componente a crescut pe platforma de la Mioveni, iar creşterile salariale din sectorul public nu pun încă presiune pe angajări, a declarat miercuri directorul general al grupului Renault România, Yves Caracatzanis, în cadrul unei întâlniri cu ziariştii, scrie News.ro.
Economica.net - mie, 24 mai 2017, 06:20
Şeful Renault România: Nu văd încă o presiune venită din cauza creşterilor salariale din sectorul public. Vom angaja 500 de persoane în 2017

Plenul Senatului a aprobat, marţi, Legea salarizării, care prevede o serie de creşteri salariale pentru angajaţii din sectorul public. Unii manageri şi antreprenori s-au plâns că avansul salariilor în această zonă va pune presiune pe mediul privat, în condiţiile în care cele mai multe companii se luptă cu deficit de personal, scrie News.ro.

Directorul general al grupului Renault România nu vede încă o problemă în această zonă, deşi compania are în plan 500 de recrutări pentru acest an.

„Nu văd încă o presiune venită din cauza creşterilor salariale din sectorul public. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Continuăm să crestem producţia de componente pe platforma de la Mioveni. Continuăm să facem angajări, în special ingineri, pentru a desfăşura proiecte complexe şi pentru a rămâne competitivi”, a afirmat Caracatzanis.

Compania are în plan noi angajări în contextul în care producţia de componente a crescut, iar vânzările Dacia au avansat constant în ultimul an.

Există creşteri de capacitate la Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia în acest an, un exemplu în acest sens fiind avansul capacităţii de producţie de cutii de viteze de tip TLx, care echipează modelul Duster.

Producţia a crescut la 12.000 unităţi pe săptămână, de la circa 7.500, câte se fabricau iniţial.

Caracatzanis consideră că, în România, sistemul de învăţământ are o calitate bună, iar inginerii românii sunt unii dintre cei mai buni din cadrul întregului grup.

”Calitatea sistemului de învăţământ este bună. În România avem poate cel mai mare şi mai bun grup de ingineri din grupul Renault, în afara Franţei”, a afirmat directorul general al Renault România.

El a atras atenţia şi asupra problemelor legate de infrastructură, un capitol important pentru întreaga economie, dar s-a arătat încrezător în capacitatea Guvernului de a rezolva aceste neajunsuri.

”Infrastructura este importantă pentru toată ţara, nu doar pentru Dacia. Sunt încrezător că problemele din aceasta zonă se vor rezolva. Premierul Grindeanu a spus ca ele reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern”, a spus Caracatzanis.

La final, el s-a declarat optimist în legătură cu evoluţia economiei româneşti, dar a atras atenţia că firma trebuie să rămână competitivă mai ales în ceea ce priveşte raportul calitate/preţ.

”Sunt optimist pentru acest an şi pentru cel următor, în ceea ce priveşte mediul economic în general şi piaţa auto în special. Trebuie să rămânem competitivi, în special pe zona raportului calitate/preţ”, a afirmat Caracatzanis.

Referitor la noutăţilor tehnologice care ar putea apărea pe următoarele modele Dacia, el a subliniat că, deşi există suficiente tehnologii avansate în cadrul grupului, dotările sunt alese în funcţie de dorinţele clienţilor, accesibilitatea preţurilor fiind un factor important în această privinţă.

Vânzările de autovehicule noi, în care sunt incluse atât vânzările de autoturisme, cât şi cele de autovehicule comerciale, au înregistrat o creştere de 12,6% după primele patru luni ale acestui an, până la 40.581 unităţi, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit datelor publicate marţi de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Top-ul pe mărci este condus în continuare de către Dacia, cu 9.611 unităţi, urmată de către Volkswagen, cu 4.346 unităţi, Ford 3.389 unităţi, Renault cu 3.064 unităţi şi Skoda 3.055 unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...